Decoltat

Vara. Cald. Soare. Daca mai adaug ceva de mare si de fete, asezonez cu cateva interjectii gen ola, mmm, ohhh, ela si pot sa ajung chiar un compozitor roman de succes. Ma indrept insa catre altceva.

Luand in considerare datele meteo enumerate de mai sus, iesind in oras la plimbare sau cu treburi, ai prilejul sa observi, sa vezi. Fac abstractie de moda si ma voi limita numai la culori si la atitudine. La terase, pe strada, in magazine sau restaurante observ femei imbracate intr-un anume fel. Ma refer aici la tot ce nu e “normal”. Este anormal sa te imbraci in palton la 35 de grade. Pe acestea le observ primele. Este anormal sa ai suvite de 5 sau mai multe culori. Si pe ele le observ. Nu am cum sa le ocolesc pe cele care fac economie de material. Si trebuie sa recunosc faptul ca nu ma intereseaza ca economia are de pierdut din cauza asta. ¬†Altceva am remarcat si apoi am incercat sa imi explic fenomenul.

Fete sau femei, afiseaza un decolteu cel putin generos. Materiale vaporoase, culori cel putin atractive. Fuste ultra scurte sau pantaloni ce se muleaza provocator. Pana aici este mirobolant. Traiasca dansele si ochii care le privesc. Nu o sa blamez niciodata alegerea deliberata care nu deranjeaza bunul simt. Iar bunul simt are marja lui de dezvoltare pentru fiecare. Din ciclul “daca esti pudic nu ai ce cauta la nudisti”. Prin urmare, drumul tau ti se intersecteaza cu o femeie imbracata” hot”. Puteti dezvolta in gama sexy, provocator, mergand pana la frivol. Consideram ca nu esti atat de prost crescut (nu la dimensiuni ma refer) incat sa iti sucesti capul sa vezi din diferite unghiuri minunatul exponat. Consideram ca nu esti nici un gentleman desavarsit sau ai de-a face cu regnul eunuc. Prin urmare esti un personaj obisnuit care priveste in treacat, fara sa fixeze si fara sa produca disconfort vizual. Te uiti “civilizat”, fara a intoarce capul si fara alte manifestari de tip santier. Treci mai departe si fiecare isi vede de viata lui. Practica insa nu este chiar asa. Putem blama barbatii nesimtiti sau frivolitatea extrema. Dar atitudinea?

Atitudinea este cea pe care vreau sa o aduc in prim plan. Asa ca imi dau cu parerea desi probabil ca nu am nici cea mai vaga idee despre realitate. Iata de ce: esti femeie si te imbraci. Evident ca te privesti in oglinda. Daca nu de 3-4 ori pe minut in timp ce o faci (te imbraci), atunci macar la finalul operatiunii. Trebuie sa vezi ce a iesit, nu? Probabil ca daca nu esti multumita de rezultat, mai schimbi cate ceva, mai retusezi ce se poate, mai rujezi unde e cazul, samd. Te gandesti la o viitoare achizitie vestimentara sau de ce nu, la o modificare corporala. Sau “ti se rupe”. Adica esti asa cum esti si gata. Presupunand ca esti una din cele generoase cu decolteul, ma gandesc ca realizezi ce se vede si ce nu. Ca esti provocatoare. Sau pe acolo. Si cu gandul acesta parasesti casa proprie, fiind multumita daca nu incantata de tinuta proprie. Acum urmeaza contactul vizual cu barbatul care te priveste. Cu femeia care te priveste. Stiind cum arati, eu cred ca este corect sa te comporti ca atare. Daca te-ai imbracat intr-un fel anume si iti place asa, de ce te simti nevoita sa te arati incurcata de o privire? De ce simti nevoia sa te uiti la tine ca sa vezi daca nu cumva ti-a iesit o bretea de la sutien? ¬†De ce trebuie sa fii evident emotionata cand cineva te priveste? Daca te simti irezistibila, de ce nu o arati? Sunt eu, ma simt bine cum arat si vreau sa vedeti si voi asta daca va pasa. Daca nu, treaba voastra, eu sunt cea multumita de mine si cu mine. A nu se considera ca intrebarile si nelamuririle mele sunt un afront adus femeilor care se imbraca intr-un anume fel. Nici prin cap nu imi trece asa ceva. Vreau doar sa accentuez ideea ca astfel se creeaza “produsul”. O femeie nu va fi agresata vizual in conditiile date, atunci cand emana siguranta si stil, caracter si feminitate, lucruri pe care le stapaneste si i se potrivesc. Va deveni un produs daca va asorta la caracterul ei un comportament neadecvat. Nu am nimic de reprosat falsei pudori. Incerc sa o inteleg si atat. Atitudinea insa este cea care poate castiga un razboi daca este cazul. Iar oamenii raman la esenta animale. Simt atunci cand atitudinea nu se potriveste cu personajul…

One Response to “Decoltat”

  1. Iulia says:

    drept sa-ti spun, ma cam sperie situatiile sau .. vremurile cand femeia nu mai roseste, dupa cum si cele in care trezeste doar instinctele, nu emotia in barbat; sau – prin supra-expunere, de ex, nici macar atat! inseamna ca-si va fi pierdut (inca) ceva din esenta feminitatii..

Leave a Reply