Nelamuriri apolitice

Ca sa lamuresc nelamuritii o sa fac cateva precizari. Laurian Lungu cel anuntat de Lucian Croitoru – prim ministrul propus de Basescu, este fratele meu si viceversa. Laurian este tehnocrat pana in maduva oaselor si consider ca politica il lasa la fel de indiferent cum ma lasa pe mine un meci de box. Prin urmare nu este implicat politic de nici un fel si va spun asta cu toata certitudinea. Faptul ca a fost anuntat de Croitoru se datoreaza strict faptului ca cei doi sunt printre singurii profesionisti macroeconomisti ai Romaniei. Faptul ca se apreciaza si se respecta, ca lucreaza impreuna, sunt cateva lucruri care ii leaga.

Ca sa imi dau si eu cu parerea, consider ca Basescu nu il doreste pe Croitoru ca prim ministru. Ar fi un lucru senzational ca acesta sa intoarca toate calculele si sa castige suportul opozitiei. Dar nu cred. Croitoru ar fi cel mai bun prim ministru pe care l-a avut Romania dupa 1989. Asa consider eu si puteti sa ma contraziceti sau nu. Tocmai de aia nici NU o sa fie Croitoru prim ministru. Pentru ca Romania nu este pregatita pentru profesionisti si pentru ca nu se poate ca tara asta sa aiba un om competent ca premier. Pentru ca cei care NU se duc la vot sunt preponderent cei inteligenti (nu o intuiesc eu, o spun studiile facute la urne). Pentru ca au si ei dreptate, cand isi pun intrebarea “pe cine sa aleg”?

Am mai spus-o acum cateva luni de zile ca tot circul este pentru alegerile prezidentiale. Basescu nu isi poate permite sa piarda. Ar urma mari probleme pentru el. La ora actuala are o opozitie foarte puternica, fara un opozant puternic in opinia mea. El poate fi cartea pierzatoare pentru el daca intelegeti ce vreau sa spun… Cine crede ca Basescu este pe duca, se insala. Basescu este omul care negociaza pana in ultima secunda posibila si chiar dupa ce s-au incheiat negocierile. Faptul ca are probleme pe plan extern este lucrul care este cel mai rau pentru el. Consider ca aceasta coalitie de moment care pare atat de hotarata, este la o aruncatura de os de a fi dezbinata. Este suficienta parerea lui Patriciu ca sa o dea PNL-ul la intors, este suficient un tinut autonom pentru UDMR ca sa iasa Croitoru premier.

Revenind la Laurian, sper sa nu iasa Croitoru premier. Nu pentru ca nu mi-as dori sa am un frate ministru. Ci pentru simplu fapt ca Romania si majoritatea romanilor nu sunt pregatiti pentru a fi condusi de oameni profesionisti si onesti. Pentru ca cercurile de interese nu doresc profesionalism si ordine, previziuni corecte si reglementari.

Eu cred ca suntem exact acolo unde trebuie sa fim. Ca popor si ca tara…

2 Responses to “Nelamuriri apolitice”

  1. Constantin says:

    S-ar putea sa ai dreptate… Si asta e trist! Ca nu suntem in stare sa vrem sa fim condusi de oameni capabili si cinstiti, sa-i dam jos pe cei care ne fura si ne subjuga zi de zi, sa luptam pentru drepturile si libertatile noastre…

    Si intr-adevar nu prea mai mergem la vot. Insa imi propun sa merg doar ca sa votez impotriva unora…macar atat pot sa fac.

    Numai bine!

Leave a Reply