Hotelul de acasa

Undeva in vremurile cand Gigel frecventa un liceu brasovean, cand timpul era acelasi ca si acum iar tentatiile erau mult mai reduse, “acasa” era si va ramane “acasa”. Prins in mrejele vietii de liceu, Gigel avea un program foarte incarcat. Ceva in care se amesteca scoala cu sportul, iesirile cu prietenii, vizionarea filmelor sau flirturile specifice varstei. Si uite asa au trecut cateva zile, care s-au facut apoi saptamani si in cele din urma au tins catre luni de zile in care Gigel pleca de acasa putin dupa rasaritul soarelui si se intorcea doar pentru a-si schimba hainele, a ingurgita ceva in viteza sau a-si face somnul de noapte. Si uite asa, intr-una din zilele descrise anterior, Gigel a privit putin contrariat cum la intrarea “acasa” este un afis mare pe care scrie “HOTEL”. Prima tentatie ar fi fost ca sa cheme valetul cu bagaje pentru a-i duce geanta. A doua ar fi fost sa comande ceva in camera, si asa era destul de obosit. Eventual sa glumeasca cu receptionera?…

 A deschis usa usor si a intrat. Nu a vazut nimic din ce ar fi definit un hotel. In loc de mirosul de detergent si de holuri parfumate a dat de mirosul de “acasa”, atat de linistitor si de cunoscut. In loc de receptionera a vazut-o pe mama facand inegalabilele prajituri.  A auzit in surdina muzica la radio, s-a strambat putin la lumina din bucatarie si vazandu-si familia stransa in jurul mesei si-a dat seama ca singurul client al hotelului de acasa era el. Si-a aruncat echipamenul de sport intr-un colt, a contramandat toate iesirile din acea zi, a luat afisul cu “hotel” de la intrare si l-a aruncat la cos. S-a alaturat atmosferei de acasa si a inteles ca “acasa” este o notiune care se construieste impreuna cu tot ce este in interiorul casei si mult mai putin in exteriorul ei.

De multe ori este nevoie de cineva sau de ceva care sa iti spuna ca ai ajuns sa traiesti la tine acasa intr-un hotel. Unii isi doresc hotelul pentru ca nu ii leaga mare lucru de “acasa”. Altii nu isi dau seama cum ajung sa “hoteleasca” in propria casa. Mai exista si persoane pentru care “acasa” este o notiune straina.

Un hotel este si poate fi un pas important, uneori obligatoriu in viata oricarui om. Pentru ca este dificil sa dormi pe strazi sau prin gari si aeroporturi. Pentru ca un hotel va constitui un grad de comparatie cu un alt hotel. Il vei folosi intr-o vacanta, intr-un weekend, intr-o noapte.

Temporar poti sa locuiesti acasa ca la hotel. Invers insa nu va fi niciodata posibil.

One Response to “Hotelul de acasa”

  1. Mia says:

    Da, trebuie sa treci prin asta ca sa intelegi.

Leave a Reply