Himself

Am cunoscut un om care la aproape 80 de ani avea sufletul unuia de 8 ani. Stiu ce se spune despre batrani, ca dau in mintea copiilor. Daca va uitati in jur, o sa vedeti oameni care imbatranesc frumos, cu zambetul pe buze, cu o vorba buna tot timpul, care doresc sa iti spuna cat mai multe din viata lor. De cele mei multe ori nu ii ascultam serios. Ii tratam cu respect si atat. Ulterior, ne dam seama ca au avut dreptate. Ca nu au imbatranit… degeaba. Sunt batrani care la 80 de ani au mintea mai limpede ca multi dintre noi. Ei simt inainte sa se intample, vad inainte sa apara.

Eu am avut privilegiul de a cunoaste cativa astfel de oameni. Unul din ei a uitat sa imi spuna “good bye”. Galez de origine, a ales sa isi traiasca ultimii ani in Brasov. Daca nu stiti care este spiritul galez probabil ca nu stiti ce pierdeti…

A fost cel mai vesel si simpatic mos pe care l-am cunoscut. Mi-a deschis ochii intr-un moment  in care nu a reusit nimeni sa faca acest lucru. Vreau sa il asigur ca voi tine cont cu siguranta de ceea ce mi-a spus.

Aceasta era melodia lui preferata, si niciodata nu m-a mirat de ce…

http://www.youtube.com/watch?v=c5IIXeR5OUI

3 Responses to “Himself”

 1. k says:

  🙂 “cine n-are batrani, sa-si cumpere”… pentru ca putem primi de la ei ceva deosebit.
  Au mai mult decat experienta, au un fel de detasare… detasarea persoanei care nu mai “concureaza”, nu mai este interesata in a primi aprobare sau “note bune” din partea unora sau altora, ci face ceea ce face pt ca ii place sau pt ca asa considera ca-i bine sau pt ca pur si simplu asa vrea.
  La fel si copii, sunt naivi, gingasi, curati la suflet, atata timp cat n-au cunoscut “concursul” pe care noi, adultii, il numim “viata” … cand colo, e doar goana dupa vant de cele mai multe ori.
  Batranii si copii – ei nu gonesc … ei sunt fericiti asa, pur si simplu, doar pt faptul ca traiesc.
  Totusi… copilul inca trebuie sa treaca prin viata si nu se stie unde va ajunge, batranul in schimb a ajuns deja…
  Oare vom ajunge si noi?

 2. alex says:

  excelent comentariu k, excelenta melodia, probabil excelent si mosuletu 🙂
  lumea a cam uitat sa se bucure de lucrurile simple existente in viata fiecaruia…
  dorian lungu ne readuce aminte de aceste lucruri simple si frumoase.

 3. wishyoufly says:

  hmmmm…da melodia spune totul, anii cind trec deja incepi sa vezi calitatea unei vieti sa iti doresti lucruri ce inainte nici nu iti trecea prin cap. Experienta de viata nu o poti cumpara, si te poti bucura de ea, doar traind … si invatind din cele intimplate

Leave a Reply