Unii e tare

Pleci relaxat de acasa, te duci asa agale catre placutul loc unde se spune ca muncesti. Motorizat care va sa spuna, cu automobilul proprietatea celor de la leasing. Opresti frumos la semafor pentru ca e rosu. 49, 48, 47….0, go, se face verde si pleci. Putin mai tare decat de obicei. Cand colo, ce sa vezi, imediat vezi o pata verde flourescenta. Pata se pune pe mijlocul strazii si iti face semne. Normal ca opresti, ca doar nu o sa calci pata. Actele la control, zambetul de rigoare, etc, evident ca ai avut peste 50 km/ora, doar era in oras:). Nimic de contestat pana aici. Surpriza vine insa pe cale auditiva, “autoturismul xyz rula cu 112km/h”. Ops… Asta chiar e interesant.

In timp ce pata in verde scria de zor la o scrisoare care se pare ca imi era destinata (altfel nu stiu de ce i-au trebuit actele mele), inginerul din mine s-a revoltat si a inceput sa calculeze. Distanta intre stalpi, de la semafor la masina cu radarul, etc. Folosind formula V=D/T unde V = viteza, D = distanta iar T = timpul, tinand seama ca anuntul la cine da mai mult era de 112km/h, am calculat corect ca masina trebuie sa detina performanta de a accelera de la 0/112km/h in 8,9 sec. Cartea tehnica a masinii spune ca masina nu e capabila de asa ceva. Radarul spune ca da. Deh, acum pe cine sa crezi… Tinand cont si de faptul ca nici pe departe nu accelerasem ca un disperat (jur pe rosu’), am incercat sa ii explic petei verzi ca este corect ca am avut peste 50km/h dar incorect ca am avut 112km/h. Degeaba…rezultatul a fost doar consemnarea in scrisorica a faptului ca eu stiu sa calculez:).  Concluzia: unii e mai tare decat calu’ putere.

In rest… a fost bine, ceea ce va doresc si voua… doar vine weekendul:)

2 Responses to “Unii e tare”

  1. eu says:

    eu sper ca este doar o gluma mai putin buna…ca sa nu spun proasta…iar eu nu m-am prins de ea… pentru ca sunt blonda :))))))
    Ai semnat procesul verbal ? :))))))))))

  2. raluca says:

    tre’sa-i trimit si lui frate-miu sa vada postarea ta ca e si el o pata verde :)). Eu vreau sa stiu acu’: ai sau n-ai permis?

Leave a Reply