Minciuna

Omului ii place sa fie mintit, iar oamenii nu pot trai fara sa minta.

 Pentru cea mai mare parte a oamenilor, minciuna este ingredientul zilnic in orice. Imbracata in diverse forme, pornind de la diplomatie sau inteligenta, sfarsind cu prostia sau duritatea, minciuna ascunde in permanenta ceva si, ce este deosebit, minciuna farmeca…

Spune o poveste incarcata de minciuni placute, de ceea ce doreste omul sa fie, sa afle, sa vada, sa-i gadile orgoliul, si o sa fii catalogat ca un om de succes, o sa fii cel cautat in “societate”. Intoarce foaia si spune adevarul “verde in fata”. Vei sfarsi prin a culege ura, dispret, vei incepe sa fii ocolit de oamenii de succes. Oamenii cinstiti supara si deranjeaza. Oamenii cinstiti incomodeaza. Numai prietenii adevarati si numai cei care iti doresc binele vor rezista unui climat al cinstei. Pentru ca acest climat este unul aspru, deseori arid, si cere forta si stapanire de sine. Uneori cinstea este apreciata prea tarziu, alteori niciodata, rar atunci cand trebuie.

Minciuna este ca si hrana de la fast food. Te umfla pe moment, te saturi, iti face un ten neted si frumos, si crezi ca iti este bine. Cateva ore, zile sau ani mai tarziu, ajungi sa te ingrasi, sa te buhaiesti si sa ai probleme in intregul organism.

Am scris aceste randuri pentru ca aproape oriunde intorc capul, fast foodul este omniprezent. A ajuns sa fie un mod de viata total nesanatos, impus de viteza sociala si tehnologica, de lupta pentru “mai mult si mai bine”.

Inca nu este tarziu sa renuntam la fast food.

3 Responses to “Minciuna”

 1. Mia says:

  Inca nu este tarziu sa renuntam si la minciuni…

 2. wishyoufly says:

  Hmmm…da, chiar patisem nu demult exact asa … o intimplare mai putin stranie, inceputa cu o minciuna…si se parea ca le cam convine oamenilor din jur . Dupa 2 saptamini de chinuri sufletesti cu constiinta mea, am dezvelit adevarul …. si hopp, lumea sarise la gitul meu … “Mai bine taceam si traiam cu minciuna !!!!” … era mult mai comod … decit sa stie adevarul 🙂

  Oricum e subiect incitant in orice domeniu 😛

 3. Mia says:

  Ieri m-a mintit cineva. O minciuna mica si nesemnificativa. Eu insa n-am crezut minciuna si i-am zis: “Uita-te in ochii mei si repeta ce-ai zis”. S-a uitat in ochii mei si a repetat minciuna fara sa clipeasca. Apoi i-am zis ca stiu ca este o minciuna si ca admir tupeul cu care a repetat-o privindu-ma in ochi. Atunci mi-a confirmat ca este o minciuna.
  Nu minciuna in sine este dureroasa. Ceea ce doare, indiferent de cat de mare sau mica este o minciuna, este atunci cand persoana care o spune conteaza pentru tine si iti pierzi increderea, respectul.
  Beah, presupun ca, in timp, inveti sa nu mai conteze…

Leave a Reply