Black button

Asistam, si poate chiar participam (usor) la o discutie despre “a salva lumea”. Desigur, la modul minimalist si nu la nivel macro. In functie de caracter, educatie, nivel de viata, gene, mediul in care ai crescut si in care te invarti, constiinta, legi, locul in care traiesti, etc… tu dezvolti un mod de a te comporta atat cu tine cat si in societate. Unii nu vor sa auda de problemele altora, altii se ofera voluntari in rezolvarea acestora. Daca unii braveaza, altii prefera sa ramana anonimi. De cele mai multe ori, in situatiile limita nu avem o cale optima de a alege. Si atunci alegem ce e mai bun din noianul de rau. Dar cand nu stim in ce situatie ne aflam…?

Daca ai 7 minute la dispozitia ta, te invit la….

http://www.youtube.com/watch?v=QrKnhOJ-R80&feature=related

3 Responses to “Black button”

  1. Dan Brumbea says:

    Cel putin interesant, dar mai degraba trist. E trist pentru E trist pentru ca alegerea morala pierde in detrimentul unei solutii simple si menite sa ne usureze aparent existenta. Oare chiar ne-o usureaza?

  2. k says:

    Cum se face ca un bastinas de pe undeva dintr-o societate “primitiva” ar fi luat cu sigurant cheia pt ca ar fi recunoscut-o ca o modalitate de a-si salva viata si pe de alta parte nici n-ar fi stiut ce inseamna sa ai bani, poate nici n-ar fi recunoscut in acele hartii o modalitate de plata? Nu zic ca un asemenea om n-ar putea fi tentat prin nimica… Totusi cum se face ca in masura ce societatea in care traim se dezvolta apar tot mai multe asemenea “tentatii” si ne vine din ce in ce mai usor sa NU alegem cheia? Oare dezvoltarea societatii in care traim trebuie sa fie neaparat invers proportionala cu suma valorilor umane pe care le aducem pana la maturitate dintre cele multe cu care ne nastem fiecare? De ce ne complicam cu atat de multe non-valori incat nu mai recunoastem valorile? Chiar nu avem din ce alege decat dintr-un noian de rau?

  3. Mia says:

    Eu cred ca cei mai multi oameni, cei foarte multi – ar fi ales cheia. Faptul ca acel barbat a ales butonul si banii ar fi un caz izolat sau o lectie de morala.

Leave a Reply