Retro

Ce putea sa ma scoata din ritmul alert al vietii? Ceva retro… Ei bine, am asistat ieri la o piesa de teatru la “Dramatic”. Retro, de A Galin. Rusii au un stil aparte, rustic si presarat cu umor specific. Retro este atat de actuala cat sa te faca sa te gandesti ca totul in viata, si poate si dupa, este ciclic. Asa cum operele lui Caragiale sunt prezente acum pe scena vietii romanesti poate mai mult decat in perioada in care acesta a trait, si Retro deschide o multitudine de subiecte actuale. Conflictul dintre generatii, lumea materialista si searbada a prezentului, valori si concepte despre fericire, notiunea de frumos si nostalgii ale trecutului. Toate se regasesc in aceasta piesa de teatru jucata admirabil de majoritatea actorilor.

Si ar mai fi ceva; imi aduc aminte de vremurile din liceu si din studentie, cand mergeam la teatru si dardaiam solidar alaturi de actorii de pe scena. Atunci era frig iar biletele erau ieftine. Acum a fost prea cald iar biletele nu au costat prea mult. 

Ma mai gandesc ca acum directorul teatrului Dramatic este un fost coleg de banca cu care nu am mai conversat de mai bine de 20 de ani.  Teatru de calitate, sala plina, lume civilizata, bilete acceptabile ca pret, festival de dramaturgie la Brasov, … te salut retro Claudiu.

2 Responses to “Retro”

  1. Eu says:

    Oare cati dintre noi am vizualizat la Teatrul Dramatic piesa… “Operele complete ale lui William Shakespeare” …dar oare cati NU au vizualizat-o? Intr-o zi stateam de vorba cu unul dintre actorii acestei piese care-mi spunea cu regret ca vor juca pentru a 100 – a oara spectacolul si ca va fi pentru ultima data… Imi parea rau… de multe ori in zilele mele triste ma duceam la acea piesa, plecam binedispusa si incarcata de multa energie pozitiva. L-am intrebat daca nu putem face ceva, daca nu se pot strange niste semnaturi… In acel moment m-am gandit la un singur om…Dorian Lungu….nu stiu de ce. Recunosc nu am indraznit si nici timpul nu a permis o astfel de intrebare….. Oare putem face ceva? Oare putem intoarce aceea piesa plina de bucurie?

  2. Eu says:

    P.S. “Sper sa reusesc sa schimb mentalitati, sa pot sa fiu in situatia de a genera schimbari pozitive in jurul meu.”

Leave a Reply