Cu calul la plimbare

Tatal impreuna cu copilul sau merg la targ. Pentru ca drumul era lung iar ei aveau numai un cal, tatal decise sa mearga pe cal iar baiatul pe jos. Dupa putina vreme se intalnira cu un trecator, care vazandu-i spuse: “Cum poate sa mearga omul ala nesimtit calare pe cal in timp ce saracul copil alearga pe langa cal de scoate sufleul din el”? Tatal, rusinat, cobora de pe cal si il pune pe copil in saua acestuia. Dupa cateva minute se intalnesc cu o doamna mai in varsta care vazandu-i, spuse: “Ce rusine! Obraznicul ala de copil merge linistit calare pe cal in timp ce tatal sau mai in varsta este atat de obosit”. Aceasta remarca il afecta mult pe baiat si ii spuse tatalui sa urce alaturi de el, pe cal. Mai mersera 5 minute si se intalnira cu o femeie, care vazandu-i se lamenta: “Ia uite ce cruzime! Doi barbati, tata si fiu, nesimtiti, calaresc saracul animal care de abia mai merge sub greutatea celor 2”. Nestiind ce sa mai faca, cei doi cobora de pe cal si decid sa mearga amandoi pe langa cal. Imediat insa, se intalnira cu un barbat care venea de la targ, din sensul opus. Vazand imaginea, acesta spuse: “Eu asa prostie nu am vazut de cand sunt! Astia 2 si-au scos calul la plimbare! Daca tot nu va este de folos, de ce l-ati mai luat cu voi?”

Mi-a placut aceast istorioara pentru ca in ultma vreme am receptionat multe pareri pro si contra asupra a ce fac. Stiu ca indiferent ce fac, vor exista persoane care nu sunt de acord.

Am decis sa am ca si pana acum, ochii si urechile receptive, dar cred ca in final eu singur trebuie sa stiu ce cred ca este mai bine.

One Response to “Cu calul la plimbare”

  1. Olga says:

    Sunt oameni care isi traiesc viata bazandu-se pe “marea” de pareri a celorlalti si daca sunt norocosi, unii dintre ei, realizeaza… tarziu ce-i drept… ca experienta traiata nu e de fapt a lor.
    Asa ca… “go for it” indiferent de parerile celorlati, fie ele si argumentate

Leave a Reply