Reciful

Recifele de corali reprezinta cam o zecime dintr-un procent de pe suprafata Pamantului. Cu toate acestea, aproape un sfert din din spectiile de viata marina cunoscute traiesc in preajma acestor recifuri. Ce este interesant insa, aceste ape sunt remarcabil de sarace in nutrienti. Mai mult, talazuirea valurilor care se spulbera de barierele albe de corali, echivaleaza cu o furtuna de intensitate medie. Fenomenul studiat de Darwin are un paradox interesant. Valurile matura totul, apa saraca in hrana si totusi, aici fortele organice separa atomii de carbonat de calciu, unul cate unul, de brizantii inspumati, si ii unesc intr-o latura simetrica. Uraganul nu are ce sa faca decat sa spumege…

De ce s-ar duce cineva sa traiasca acolo unde aparent sunt conditii vitrege? Acolo unde nu are liniste? Acolo unde este totul asa de agitat? Si mai mult, de ce s-ar inghesui un sfert dintr-o populatie pe un teritoriu atat de restrans?

Lasand la o parte explicatiile stiintifice, eu sunt interesat de cum se poate transpune acest model in viata umana. Cred ca s-ar schimba multe in abordarea vietii de zi cu zi, a conceptiilor si a “regulilor” societatii. Cu totii tindem catre mai bine, chiar daca criteriul nostru de valori in ce priveste definita lui “mai bine”, nu coincide. Tind sa cred ca succesul vietii consta in modul cu care o abordezi si in determinarea cu care lupti sa iti atingi scopul propus.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SZ24YLB5cPc&feature=related[/youtube]

One Response to “Reciful”

  1. sirena says:

    oamenii care aleg sa traiasca in vertijul unei vieti si in aglomeratia din care nu au unde cadea fiindca sunt obligati sa tina pasul, sunt oamenii slabi, incapabili de a-si duce lupta pe cont propriu, intr-un colt de lume unde nu sunt tinuti ca intr-o ata de paianjen la suprafata, in rand cu ceilalti. sa zicem ca e doar parerea mea.

Leave a Reply