Caracterul

Un scorpion dorea sa traverseze un rau, insa apele repezi ale acestuia nu ii lasau nici o sansa. Aparent, pentru ca inarmat cu rabdare, scorpionul a asteptat si a prins la inghesuiala o broasca mare. “Vreau sa ma treci raul acesta, daca nu o faci, te intep acum si o sa mori.” “Hmmm bine spuse broasca, o sa incerc sa te trec, dar daca o sa ma intepi in timp ce traversam raul?” “Asta crezi tu pentru ca asa se spune despre scorpioni, ca nu se pot abtine sa intepe, dar gandeste-te si tu, cum sa fiu atat de fraier sa fac asta? Daca te intep, o sa murim amandoi, pentru ca nici eu nu pot sa traversez raul fara tine” ” Bine, ingaima broasca, are sens ce spui tu, haide sa traversam raul.” Ajunsi in mijlocul raului, scorpionul tresari scurt si intepa mortal broasca. Stupefiata, paralizata si traindu-si ultmele clipe, broasca apuca sa il intrebe pe scorpion: “de ce ai facut asta, acum o sa mori si tu?” “Pur si simplu asta este caracterul meu…” apuca sa mai spuna scorpionul inainte de a se pierde in apele raului.

Cunosc oameni care fac lucruri de neinteles pentru altii. Lucruri ce par desprinse de nicaieri, fara sens si aparent fara nici o explicatie “sanatoasa”. Atitudini sau fapte stupide, care merita sa fie condamnate uneori. Alteori trebuie sa patrunzi mult in interiorul faptelor pentru a putea intelege macar ce se intampla. Uneori suntem neputinciosi in fata multor lucruri si nu putem decat sa mergem mai departe pentru ca asta este natura firii umane. Alteori ne miram sau ne revoltam. Uneori nu ne pasa iar alteori suntem lasi sau ne consideram prea slabi pentru a actiona.

Admir in mod constant caracterele puternice. Insa daca nu sunt insotite de o judecata sanatoasa si de caldura interioara, nu valoreaza nimic. Cel putin pentru mine.

Leave a Reply