Cititul

Am spus-o si nu o singura data, credinta mea este ca oamenii care citesc prea mult si isi folosesc prea putin propriul creier, au o anumita detasare, lentoare si sentiment de preaplin. Invatarea experientiala este ceva atat de firesc si de natural incat cei care ii simt gustul, vor valoriza mult altfel minutele pe care le au la dispozitie in viata lor.

Citind, uitandu-te la filme sau cautand pe net, vei “imprumuta” franturi de viata din toate aceste locuri. Daca nu stii cand si cum sa le filtrezi, poti ajunge sa traiesti o viata de imprumut. O viata imaginata, o viata care tinde catre “second life”. Din ce in ce mai putin se pune accent pe intuitie. Suntem indemnati sa fim foarte preocupati de ceea ce facem, iar aceasta duce la o atrofiere a intuitivului. Raman la parerea ca intuitia este o calitate umana, animalica chiar, de care nu ar trebui sa ne debarasam atat de usor.

Eu as desfiinta examenele scrise. Lumea citeste si invata pentru ele. Eu cred ca familia in forma ei actuala va fi in curand pe cale de disparitie. Si mai cred ca din ce in ce mai putina lume isi va pune intrebari la care sa caute raspunsuri inainte sa se repeada la google. Consider ca daca in viata incerci sa iti satisfaci cu precadere numai nevoile personale vei ajunge mai devreme sau mai tarziu la mari dezamagiri. Este suficient sa vezi si pentru o clipa ca viata are o alta dimensiune si vei ajunge sa regreti tot ce nu ai facut.

O alta dimensiune reala a vietii nu o vei trai niciodata in carti, in filme sau pe net. Ea poate incepe acolo, insa continuarea este in cu totul alta parte. Si nu trebuie sa te uiti prea departe pentru asta. Uita-te intai in tine. Daca gasesti prea multe lucruri bune, du-te si trage un pui de somn. Reevalueaza cand te trezesti. Daca din contra, nu gasesti multe lucruri bune, incepe sa le daruiesti pe alea putine pe care le ai. O sa intelegi cu siguranta de ce…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_vnQSfJu8Hs&feature=related[/youtube]

Leave a Reply