Stiu

De cate ori am auzit-o pe asta cu “stiu cum te simti”…? Sau cu “stiu prin ce treci”…? Nu stiu si nici nu are vreo importanta. In general replica aceasta apare cand vrei sa ii arati cuiva ca ii acorzi un sentiment de intelegere sau ca esti oricum cel trecut prin multe si le cam stii pe toate, prin urmare doresti sa afisezi un aer superior. Tot la fel de adevarat este ca replicile mai sus amintite sunt rostite atunci cand persoana careia i te adresezi trece printr-o situatie dificila, si mai putin atunci cand trece printr-una vesela.

Lumea se grabeste sa arate ca stie. Realitatea este ca majoritatea crede ca stie. Perceptia unora asupra realitatii tale este de cele mai multe ori eronata. Nu inseamna ca daca tu nu dormi noaptea, colegul tau stie exact cumte simti pentru ca nici el nu doarme noaptea. Nu inseamna ca daca ai un copil de 3 ani, colega ta stie cum te simti pentru ca si ea are un copil de 3 ani. Nu inseamna ca daca ai un picior in ghips, toti cei care au avut sau au piciorul in ghips stiu cum te simti tu. “Simtirea” si “stiutul prin ce treci” nu sunt deocamdata stiinte exacte. Prin urmare nu pot prezenta semne precum = si nici nu se raporteaza la teoreme sau leme.

Deosebite sunt dialogurile de genul “stiu prin ce treci, si eu am trecut prin …..” iar raspunsul vine deseori “… nu ai de unde sa stii ca tu nu ai facut la fel, la tine nu era….” Se mai intampla sa vina si alt raspuns, de genul ” ….da, si cum ai facut, cum ai rezolvat, ce s-a intamplat in continuare…?”

Rareori intalnesc oameni care stiu sa asculte. Daca au ce, normal:).

Uite, acum ca tot am piciorul in ghips (nu intru in detalii:), am inceput sa vad lucruri noi. Nu, nu, nu am halucinatii. Am doar o alta viteza de deplasare. Si daca viteza s-a micsorat considerabil, restul parametrilor cred ca au ramas la fel. Se intampla un lucru interesant, sa nu imi spuneti ca stiti. Asa cum orbului i se dezvolta celelalte simturi, asa cum surdul se adapteaza intr-o metropola, asa si eu, incep sa vad lucruri interesante.

A, si inca ceva, sa nu imi spuneti ca stiti:)…

Leave a Reply