Caut altceva

Unul din subiectele mele preferate pe care le abordez pe parcursul seminariilor sau formarilor, este si cu siguranta va ramane, schimbarea. In acest sens, deseori asezonez prezentarile sau discutiile cu elemente cat mai inteligibile si mai pasionante. Daca dorinta este combustibilul, atunci schimbarea este motorul. Nu se ajunge nicaieri fara schimbare. Evident ca motorul si combustibilul nu iti garanteaza faptul ca vei merge inainte. Poti sa stationezi la relanti sau sa comuti pe marsarier. Oricum ar fi, schimbarea este si va ramane pasionanta si plina de necesitate. A sti sa produci, sa gestionezi si sa procesezi o schimbare sau mai multe concomitent, nu este cu siguranta un proces facil. Nu am de gand sa tin o prelegere despre schimbare. Vreau doar sa amintesc faptul ca schimbarile sunt de tip elastic sau remanent. Ca cele care pleaca din interiorul celui care isi doreste schimbarea au cea mai mult forta si sanse de a isi atinge scopul. Ca schimbarile efectuate de un factor extern au cele mai mari sanse de a fi elastice. Cei mai multi dintre noi se adapteaza greu schimbarilor, sau mai rau, le detesta.

Consider ca schimbarile sunt benefice atunci cand tu si cei din jurul tau puteti sa tineti pasul cu ele. Este esential sa nu ramai in urma procesului de schimbare. Este exact ca si cum ai dezvolta un produs nou caruia ii faci foarte multa reclama si publicitate, produsul are un succes enorm si se vinde foarte bine insa tu nu ai capacitatea de a produce cat este cererea pietei. Vei sfarsi prin a promite si a amana, prin a produce mai repede si mai slab calitativ. Este autodistructiv.

Revenind la schimbare, am ciulit urechile ieri la niste versuri ale Directiei 5, versuri care mi-au dat de fapt si imboldul de a scrie aceasta perspectiva. Este o melodie foarte scurta, care are practic 13 versuri (celelalte se repeta). Mie imi place atat melodia cat si versurile. Este alegerea voastra daca o ascultati:).

Leave a Reply