Zgomote de pantofi

Exista nenumarate asocieri pe care le facem cand vine vorba de anotimpuri. Ca este vorba despre flori, culori, animale, stari de spirit, zi sau noapte, in general fiecare dintre noi asociaza anotimpurile dupa bunul plac si gust. Asa si eu, de dimineata, ascultandu-mi pasii, ma gandeam ca zgomotul acestora are o asociere bine delimitata pentru mine, atunci cand vine vorba de anotimpuri.

Vara este important sa lipai. Musai descult. Pe malul marii, pe cimentul incins, pe iarba, pe carari de munte… Toamna trebuie sa iti bagi metatarsienele sub frunzele uscate, si sa le imprastii lenes. Sa iti tarasti picioarele asemeni anotimpului indecis. Iarna scartai. Nu tu, zapada. Apoi merge si putin cu fleosc in apropierea primaverii. Dar primavara? Cum pasim primavara?

La fiecare inceput de primavara imi aduc aminte cat de mult doresc sa vad si eu (live) cum reusesc oamenii acestia sa paseasca in felul in care o fac. Nu cred ca exista alt dans si alt titlu mai nimerit care sa exprime sosirea primaverii. Si poate nici alt popor pentru care primavara inseamna atat de mult.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B718RsboGEI&feature=related[/youtube]

Leave a Reply