M-am gandit:D

Ieri discutam cu un amic despre inovativitate, proiecte si lucruri adiacente. Din aproape in aproape m-a intrebat cat timp imi este necesar pentru a “intretine” www.dorianlungu.ro. I-am spus ca nu am alocat un timp anume, ca scriu cand si cum imi vine, ca scriu despre intamplari si ganduri, despre perspective bla bla. Ok, spune el, dar trebuie sa urmaresti ceva, trebuie sa iti satisfaci o necesitate, un hobby, ceva… Evident ca am fost de aceeasi parere cu el, insa de un singur lucru nu am putut sa il conving; de faptul ca sunt un mare egoist si ca scriu pentru mine:). Mi-a adus destule argumente solide in favoarea faptului ca blogul inseamna o metoda de comunicare, de imagine, toata salata cunoscuta depre bloguri si rolul lor.

Ulterior discutiei am reflectat si am ajuns la doua concluzii. Prima ar fi cea veche, si anume faptul ca poate parea necredibil, insa chiar scriu pentru mine. Am mai povestit despre faptul ca nu incurajez comentariile, nu raspund in general la acestea, ca nu am optimizat siteul, ca nu am blogroll si alte lucruri menite sa “ma promoveze” (desi a existat un moment in care am dorit acest lucru). Oricum ma intereseaza mai putin ce crede lumea cu privire la acest aspect. Apoi m-am gandit ca pot tine un jurnal in aceeasi forma, sa scriu numai pentru mine si sa il vad numai eu. Asa ar fi cel mai simplu. Aceasta varianta nu mi-a suras deoarece este foarte adevarat ca parerile, argumentele si chiar unele comentarii ale celor ce au citit ce am scris eu, m-au imbogatit sau mi-au pus intrebari, m-au facut sa zambesc sau sa reflectez. Prin urmare am ajuns la cea de-a doua concluzie, si anume ca voi parola www.dorianlungu.ro. Poate sa inteleaga fiecare cea vrea, nu am nici cea mai mica intentie sa explic mai mult, pentru ca nu consider ca este cazul. Cine va dori sa citeasca pe viitor, sa schimbam opinii, pareri sau perspective, va trebui sa “se supuna” acestei reguli.

Nu doresc sa am trafic pe site. Nu doresc sa ma promovez pe mine sau ceea ce fac eu, in acest mod. Nu cred ca sunt prezent in liste de bloggeri si nu am nimic de demonstrat pe aceasta cale. In esenta, doresc sa impartasesc perspectivele mele cu o mana de oameni care doresc si ei in mod voluntar acest lucru.

Atat si nimic mai mult.

One Response to “M-am gandit:D”

  1. eu says:

    … la fel cum si noi zambim. Zambim pentru ca fiecare se regaseste in cele spuse… si eu scriu doar pentru mine si asta ma linisteste si ma lasa sa transmit ABSOLUT tot ce pot graii sau nu!

Leave a Reply