Zapada toxica

Nu stiu daca ati auzit ca zapada e toxica. Cel putin in Bucuresti. Autoritatile se impun in mod exemplar si ii amendeaza pe cei care nu duc zapada afara din oras in locuri special amenajate, precum si la guri de canal cu destinatie precisa.

O tampenie mai mare ca aceasta numai la noi putea sa se dezvolte. De ce? pentru ca presa de weekend nu are subiecte senzationale gen “zapada toxica” si pentru ca avem un bazin uman care rezoneaza in retea la astfel de “stiri”. A, si pentru ca da bine pentru autoritati, evident.

Spun si eu cateva idei. Nu e bine sa lasam zapada pe strazi pentru ca o mananca copii si se intoxica. Inteligenta unora considera ca avem copii care se duc si mananca zapada murdara si amestecata cu sare, aruncata de pe strazi si trotuare. Pentru ca aceea este transportata. Copii mananca zapada “curata” in principiu, de pe masini parcate, de pe balustrade, din gradinite  si din curtea scolii. Asa ca autoritatile intransigente ar trebui sa dea amenzi celor care nu isi curata zapada de pe balustrade, si de pe pervazuri. Sa scoata zabada de sub sanii, de pe partiile de sanius. Si de pe partiile de ski. Eventual sa puna prelate pe scoli sa nu mai ninga in curtea acestora.

Da’ stii ce sunt curios? Cand ploua oare cum e? Atunci nu mai avem toxine pentru ca substanta care curge din cer e lichida? Oricum eu platesc pentru apa de ploaie, care este toxica. Si voi platiti, daca nu stiati:D. Sau poate ca praful care ramane primavara nu o fi toxic? Si fructele, legumele, si toate alea de cresc cu apa toxica or fi netoxice? Pui marul copt pe televizor si ramane asa si 3 luni de zile, nici musca nu se aseaza pe el pentru ca i se pare ca e bibelou.

Ei si ce, hai sa demonstram populatiei ca autoritatile vegheaza la sanatatea noastra si a copiilor nostrii. Facem o analiza a zapezii si incepem sa caram zapada din oras. Pana la urma fenomenul este simplu. Primaria este cea care administreaza mare parte din taxele care le platim noi. Adica, noi ii angajam pe ei, cei ce lucreaza la Primarie. Ei ne gestioneaza banii si au mare grije de noi.

Acum, stiind ca zapada e toxica ti-ai pune zapada din curte  in rucsac si ai duce-o la groapa de gunoi? Sau ti-ai lasa copilul sa faca un om de zapada si sa ii puna o cratita in cap, un morcov in loc de nas si 2 nasturi in locul ochilor?

Mai lasati-ma cu showrile astea fabricate ca sa scoateti bani de la buget  si ochii prostilor. Aproape tot ce misca si sta e toxic iar omul incearca sa se adapteze cum poate. Din nefericire, el incearca aceasta adaptare la un mediu toxic pe care tot el il creaza. Puterea noastra de autodistrugere este prostesc de simpla si ireversibila.

Oricum, eu sunt curios cum o sa stranga autoritatile competente apa de ploaie cea toxica, la primavara. Sau o sa se dea vreo lege sa tinem gurile inchise de teama sa nu inhalam vreun nitrit ceva…

2 Responses to “Zapada toxica”

 1. eu says:

  Ce suparat esti… citind articolul am “fugit” cu gandul la piesele de teatru… Va intrebati care este legatura? Scenele dramatice sunt completate cu mici secunde vesele la care un om educat nu rade pentru a nu-i scoate din stare pe marii nostrii actori… Oare cum sa reactionez la ce ai scris tu? Cateodata imi vine sa fug de aici in lume…in padure…nu stiu. Eram o nationalista convin sa, mandra de tara mea… dar cateodata imi este rusine sa spun ca sunt ………………….. Oare ce sunt de fapt? ….cu lacrimi in ochi….FOARTE TRIST!!!!!

 2. Eufrosin says:

  Autoritatile stiu perfect ce se intampla, dar o fac pe nieznaiu’.

  Ati observat imensele avioane “tanker” ale NATO brazdand cerul patriei – nu ?

  Iata-le de aproape, chiar din interior, astfel incat existenta acestor crime, sa nu mai poata fi negata. Pentru ei, noi suntem simpli gandaci, carora li se da cu flit:

  http://eufrosin.wordpress.com/2009/10/13/crime-din-cer/

Leave a Reply