Putin PSD

Mi-a placut reactia partidului (PSD) dupa alegerile prezidentiale. Este foarte dificil sa primesti 2 lovituri majore consecutive, urmate de alte cateva minore. Asta nu ii absolva pe ei ca partid ca au sustinut o candidatura total neinspirata, asta ca sa nu spun mai mult… Reactia de partid matur se datoreaza in opinia mea, catorva politicieni care exista acolo. Pentru ca restul sunt inca in categoria mica, cel mult mijlocie. Iliescu, Nastase, Diaconescu si inca cativa sunt cei care pot contribui la un PSD reloaded. I-am numit pe cei 3 si pentru ca fac parte din generatii si scoli de politica diferite, insa si pentru ca sunt printre cei mai capabili sa reformeze PSDul.

Eu sunt aproape convins ca Geoana va pleca de la sefia PSD undeva in martie. Fortat, evident. Desi, daca asi fi in PDL asi face tot posibilul ca Geoana sa ramana la sefia PSD. E un oponent incapatanat, fad, care si-a demonstart limitele cum am mai spus-o si in alte randuri, usor de invins. A, ca si paranteza, pentru cei care au urmarit alegerile si guvernarea Bush Jr, eu vad o asemanare izbitoare ca si conceptie si profil de candidat cu Geoana. Evident, pastrand proportiile. Chiar si la fata seamana parca, li se potriveste la ambii caracterizarea lui Ilici.  A fost insa o mare deosebire aici. Sistemul de vot. Aici cred ca s-a facut diferenta in Romania.

Dupa congresul din martie mizez pe reformarea unui PSD si consider ca va deveni un partid mult mai puternic decat este acum (nu spun mai mare, spun mai puternic). Chiar daca vor avea mult de suferit in aceasta perioada din cauza crizei si a lipsei fondurilor guvernamentale, un partid social democrat puternic este necesar intr-o tara ca Romania, fie ca este in opozitie sau la guvernare. Indiferent de spectacolul amuzant care se deruleaza in continuare pe “antene”, personal cred ca guvernarea de dreapta este cea mai potrivita in aceste momente. Se apropie momentul in care se vor polariza cate forte politice mai sunt. Criza financiara va da o mana de ajutor acestui proces.

Cat despre calitatea umana prezenta in partide, eu astept schimbarea generatiilor. De vreo 20 si ceva de ani. Si sunt convins ca o voi mai astepta cel putin inca pe atat.

One Response to “Putin PSD”

  1. Daniel Stamate says:

    Nu cred ca PSD are puterea sa se remanieze. O sa stea puterea calare pe ei de nu o sa mai miste un deget. Nu mai au nici bani si politica fara bani nu merge. Da imi place asemenarea dintre Geoana si Bush JR. Astia chiar seamana!

Leave a Reply