Profa de engleza

Imi aduc aminte ca eram in clasa a 11-a si dupa ora de sport aveam engleza. Evident ca am “lungit” fotbalul pana la inceperea orei de engleza si am apucat sa ajung in clasa in ultima secunda inainte sa intre profa. Drept urmare am apucat sa ma imbrac numai cu camasa, ramanand in pantaloni scurti si adidasi. Prin urmare, aratam prezentabil intr-o fotografie tip bust, ceea ce era in regula pentru ca stateam in banca mea si nu se vedea altceva. Decisesem chiar sa fiu cuminte si ascultator la acea ora si sa nu “comentez”. Ce mai, elevul model, lucru rar de vazut la subsemnatul.

Ei bine, profa a avut mana buna si prima persoana pe care a scos-o la tabla a fost Dorian. Era mai timida si nu dorea sa se “impuna”, ma striga pe numele mic si o apreciam pentru asta. Iti oferea multa libertate de alegere insa isi facea meseria cu pasiune si constiinciozitate. Era o femeie culta, dintr-o familie cu mult bun simt. Revenind, spuneam ca m-a scos la tabla si cand a vazut cam cum defilam eu printre banci, s-a inrosit brusc si cu greu si-a revenit intrebandu-ma ce e cu tinuta “eleganta”. M-a poftit frumos afara din clasa iar eu m-am scuzat, iesind politicos. Gresisem si nu aveam nimic de comentat. Profa de engleza a fost o doamna. Si spun a fost, pentru acum am aflat ca Angela Condrovici nu mai respira. Sau cel putin nu acelasi aer cu noi.

Sunt convins ca este fericita acolo unde este acum, desi marturisesc ca imi pare teribil de rau ca nu a mai ramas aici. Si mai sunt sigur de ceva: ca a ramas aceeasi doamna.

Leave a Reply