Franturi audio video

De ceva vreme incoace, la venirea iernii retin sau imi aduc aminte de unele franturi disparate din viata mea. O fi un semn de ramolire prematura sau de inteligenta sclipitoare ce sta sa se stinga, cine stie…

Imi aduc aminte de locuri dragi mie. Este unul in Brasov, intr-un loc unde se vede exasperant de frumos cand ninge, la lasatul serii. Stai cu mainile caus in jurul unei cani de ceai sau de ciocolata fierbinte si privesti afara… si nu iti mai trebuie nimic. Mai am un loc preferat, este in Scotia, se vad muntii in ceata si iarba uda si mai verde decat verdele care ti-l poti imagina. Este atata liniste acolo incat ai senzatia ca pica totul pe tine si tot nu te poate dobora nimic. Mai este unul intr-un tren accelerat cu toate geamurile deschise, in care am vazut probabil cel mai frumos apus de soare. Ar mai fi o casuta de bambus din Kyoto, o alee si un golf din Croatia, o poteca de munte si o cabana ce nu mai exista – din muntii Fagarasului. O ploaie de vara si un camp cu iarba de langa Brasov. Pot continua cu un beci din Franta, o benzinarie din Bucuresti si o capita cu fan de pe langa Gherla sau cu o mamaliga din muntii Ceahlaului. Si mai am.. dar ma opresc aici pentru ca mi-am dat seama ca toate acestea au un numitor comun. Locurile descrise nu au legatura nici cu televizorul, nici cu mass-media, nici cu politica, nici cu capitalul investit, nici cu Armani sau cu Ferrari, sau cu ceva ce am citit pe undeva.

Ca sa rup “firul”, imi aduc aminte ca acum vreo 18 ani, la o emisiune radio, o femeie spunea ca lumea o va duce bine in tara noastra atunci cand va vedea multe reclame luminoase in oras, pentru ca atunci va fi competitie si ca vom avea de toate.

Ieri am auzit o declaratie a lui Mircea Geoana care spunea ca daca nu se face cum vrea el (sau PSD-ul) in privinta guvernului, “vor avea in noi niste dusmani inversunati”.

Asa cum spuneam, sunt numai cateva franturi retinute de mine. Chiar daca par neimportante, am observat ca de cele mai multe ori aceste franturi sunt ca niste blitzuri care ma ghideaza in viata…

One Response to “Franturi audio video”

 1. Cristi says:

  Mergand acum ceva vreme la targul de carte si rasfoind frenetic tot ce gaseam ca ar fi interesant, din nu stiu ce carte si haba n-am ce autor am ramas in minte cu un dicton: “Intre doi oameni sunt diferente mai mari decat intre doua animale din specii diferite” .

  Cred ca asta vedem deja cu ochiul liber la personajele care tin headline-urile. Sa vorbim despre ce-i aseamana, am cadea in banal si ne-am pierde speranta intru totul.

  Cert este ca am avea nevoie de altceva… Poate de un Johanis sau doi… Sau poate mai multi.
  Sau poate de repere uitate de vreme…

  ACUM Boc e iarasi prim ministru. Si parca nu-mi mai pare rau de ceea ce credeam sa fie idealurile pierdute ale Dlui Geoana.

  Sunt coplesit de un ilar rautacios. Sunt curios ce va fi cand se va fi terminat. Vom fi oare toti mai inteligenti ?!

Leave a Reply