Cu cine votez?

Nu stiu daca o sa raspund astfel intrebarilor care vin de la unii, insa doresc sa precizez un punct de vedere. Nu stiu daca este al meu. Tot ceea ce urmeaza constituie o parere captata pe unde radio si nu reflecta in nici un fel pozitia U.E., a mea, a rudelor mele sau a medicului de familie cu care am conversat azi. Sunt doar cateva variante posibile, fara a fi necesare.

Imi mentin parerea ca trebuie mers la vot. Chiar daca ai pe cine sa alegi sau nu. Variantele sunt destul de putine.

1. Esti un sustinator frenetic sau mai putin frenetic al unui candidat. In acest caz problema este destul de simpla, te duci, ii cauti numele pe lista, l-ai votat si pleci satisfacut in treaba ta ulterioara.

2. Esti un simpatizant al unui candidat. Te mai sucesti, mai vorbesti cu prietenii, mai tragi cu ochii pe ici pe colo, pentru ca in final sa iei o decizie pe care o pui in aplicare, votezi cu putina strangere de inima si gata, la treaba urmatoare.

3. Votezi pe cel care da mai mult. Adica te imbogatesti cu cativa mici, eventual o bere doua, un sac cu faina, un drum dus intors sa vezi frumusetile patriei, etc. Castigi poate si ceva bani, si ceva alimente. Si cam atat. Practic nu pierzi mare lucru. Decat propria constiinta. Dar din moment ce faci ce ai facut, oricum ea nu conteaza. In orice caz, pleci apoi spre treaba ta ulterioara.

4. Exista varianta sa iei de la toti care iti ofera avantaje materiale si apoi sa votezi pe cine vrei. Adica iei 2 mici de la Geoana, o bere de la Base, un imn de la Vadim, brusturi de la Crin si aspirina de la nea Oprica. Dupa care te duci si votezi cu cine vrei, sa zicem cu Iliescu:). Asta se numeste ca dai teapa. Nu iti fa procese de constiinta pentru ca nici ei nu isi fac. Si in acest caz pleci apoi spre treaba ta ulterioara.

5. Exista varianta posibila ca nu iti place nici unul dintre candidati. In acest caz ai posibilitatea de a juca X si O pe hartia altora si cu pixul tau. Eu unul sunt tare interesat ce s-ar intampla daca toti cei care nu au ce alege s-ar duce totusi la vot si ar juca X si O. Peste 60% din voturi cu X si O. Delir nu alta… Evident ca apoi mergi in treaba ta ulterioara.

6. Ar mai fi o varianta; sa il votez pe John ca sa nu iasa Ion. Well, asta cu sa votam raul cel mai mic mi se pare stupida. Desi recunosc ca de multe ori are sens. Mie tot stupida mi se pare. Adica ai 2 alegeri proaste si tu faci totusi una din ele. Cand poti sa joci foarte bine X si O. Dupa care sa mergi in treaba ta ulterioara.

Posibil sa mai fie si alte variante, insa eu atat am captat cu ajutorul undelor radio. Daca stau si trag linie la cele enuntate anterior, gasesc 2 lucruri comune in oricare din aceste situatii. Concluzia ar fi ca te duci la vot, dupa care mergi in treaba ta ulterioara. Aceste lucruri adaugate la faptul ca esti un cetatean model care voteaza de dimineata, dupa ce a”a servit” micul dejun, te poate conduce catre treaba ta ulterioara…

3 Responses to “Cu cine votez?”

  1. Reka says:

    Nu mai pot de ras:))))) Nu aveam de gand sa merg sa votez. Merg numai pentru ca o sa imi aduc aminte de ce ai scris tu:)))

  2. Tudor&Sandu says:

    Tare, ce mai! Noi ne salutam de acum atunci cand santem nervosi cu: mai du-te Sandule in treaba ta ulterioara:)))

  3. Mihaela says:

    Poza asta spune exact parerea mea despre ceea ce zici http://filetransfer.ro/uploaded_images/agree_cat.jpg/ 😉 Nu e nevoie sa aprobi comentariul.

Leave a Reply