Combinatii de 3 luate cate 2

Aseara am avut parte de mare distractie politica tipic romaneasca… Daca tinem cont de combinatiile efectuate pana in momentul de fata, s-au cuplat PD cu PNL, apoi PD-L cu PNL, PD-L cu PSD si acum PSD cu PNL. Ei bine, alte combinatii nu mai sunt posibile decat in 3:D. Toti sunt o apa si un pamant, si daca tinem cont de amestecarea lor, obtinem mocirla. Multa, neagra si puturoasa. Macar de ar avea proprietati balneoclimaterice tip Techirghiol… Oarecum aceste proprietati exista pentru ca este multa comedie la mijloc. Trista, ce e drept…

Geoana nu are de unde sa mai castige voturi in turul 2. Asta e tot ce poate el ca persoana. Aici intervine PNL -ul si Antonescu (pardon, Patriciu). Bazandu-se pe gradul se simpatie crescent al lui Crin, se mizeaza pe aruncarea la inaintare a acestuia in campania din turul 2. Astfel se spera in confruntari Crin-Basescu, din care cel din urma are de pierdut. Geoana isi va conserva voturile si le va imbogati cu ceva % minore de la ceilalti, in opinia mea. Miza nu este sa “creasca” Geoana pentru ca nu are cum, trebuie sa “scada” Basescu, sau macar sa “ramana constant”.

Episodul cu copilul lovit de aseara este o dovada a jegului in care se scalda majoritatea societatii romanesti. Nu ma intereseaza ce s-a intamplat acolo, desi in opinia mea este vorba cel mult despre o imbranceala a lui Basescu care a fost regizata si transformata intr-o lovitura de  pumn. Repet, nu asta este important pentru ca atunci cand ai dubii trebuie sa te intorci la radacini.

Aseara a fost un spectacol mediatic jalnic, patetic, grosolan si idiot. Il inviti pe Basescu la Realitatea, il pui in fata cu o chestie care se vede clar ca il blocheaza, mergi dupa el cu microfonul pe scari pana ajunge in masina, incercand sa scoti cu orice pret o declaratie prin care sa isi dea in petec. In acest moment in studio ai pregatiti oameni care sa faca show. Un cascador, sustinatori de o parte si de alta a taberelor politice, moderatori, intrebari, filmul dat pana la exasperare pentru a se intipari bine pe retina stupefiata a telespectatorului. Totul culmineaza cu sosirea lui Patriciu, care vine la 3 minute dupa ce pleaca Basescu. Cata sincronizare:). Acesta este filmat cum urca pe scari pentru a mari suspansul, pentru ca vine cu declaratii stupefiante:D. Si vine… si declara ca Basescu l-a lovit de 2 ori, (cum l-a lovit Basescu in plex pe copil din pozitia aia…) si, culmea ca evenimentul a fost vazut de membrii PD-L si de el, dar nu crede ca de Tariceanu si sotia sa, de Lavinia Sandru si in concluzie de cei din tabara sa. Buna coincidenta. Cel mai interesant in opinia mea este limbajul facial al lui Patriciu… Se vad foarte multe acolo. Totul culmineaza cu declaratia lui nea’ Dinu cum ca el a spus ieri despre aceasta fapta sperand ca azi o sa apara caseta:). Si ca la momentul incidentului el a incercat sa faca rost de caseta si nu a reusit:) (eu zic ca putea cumpara televiziunea care avea caseta si detinea o imagine pe care si-o punea pe desktop si valora aproape cat averea sa din acel moment:). Deci, dupa 4 ani de zile, vine el si ne povesteste despre incident, in speranta ca apare caseta, si culmea, are din nou dreptate:D.

Exact cum presupuneam, apare la telefon si Crin, care, la fel ca si Turcescu, sesizeaza ca punctul slab nu il mai reprezinta imaginea evident lucrata, ci declaratiile lui Basescu din acea seara. Se marseaza pe asta. Despre Geoana nu se aude nimic, asa cum am intuit:).

Eu consider ca cei care au regizat totul, au gresit. Inca nu au invatat ca Basescu are cele mai mari sanse sa piarda, numai pe mana lui. Daca ar fi aruncat filmuletul pe piata cu 2-3 zile inainte de alegeri poate ar fi fost mai bine pentru ei. Daca nu l-ar fi aruncat deloc, se poate sa fi fost si mai bine pentru ei. Basescu este usor de invins de orgoliul sau si nu in luptele la care il provoci.

Chiar nu ma intereseaza cine o sa castige turul 2. Ma intereseaza ca cei ce produc aceste spectacole, indiferent din ce tabara provin, ne considera idioti. Si poate ca in mare parte au dreptate. Pentru ca si in politica, si in media, functioneaza principiul cerere/oferta. 

Eu doar reafirm faptul acest popor isi merita soarta…

One Response to “Combinatii de 3 luate cate 2”

  1. alex says:

    mda, pana la incidentele de ieri seara si azi, vroiam sa votez si eu in turul 2, dar mi-am schimbat parerea si am revenit cu picioarele pe pamant (romanesc, din pacate). in seara asta mi-as face bagajele si maine as lua primul avion spre undeva departe… nu pot insa maine, dar lucrez ca acest lucru sa se intample intr-un viitor nu prea indepartat…

Leave a Reply