Ridzi ridicatoarea

Pentru cei care au vazut cel putin un meci de volei in existenta lor, stiu ca exista un asa numit “ridicator”. Ridica mingile la fileu, iar acolo vine un personaj din spate, care puncteaza (sau rateaza:D). Uite ca si cu, sau mai bine spus fara voia ei, Ridzi a ridicat o minge. Eu am o vaga banuiala ca a fost ajutata sa o ridice chiar de tabara ei, din mai multe cauze. Avem de-a face si cu o persoana fara experienta, cu un minister “neimportant”, si cu o suma mica de bani. Prin urmare, o sacrificam pe Ridzi si obtinem mai multe beneficii: ii aducem o bucurie lui Lenuta (cea blonda), o indepartam de langa Elena (cea mica) si ce este cel mai important, dam tonul remanierii. O remaniere care trebuie sa vina dintr-un motiv basescian. Pai daca vin alegerile, nu e normal ca sa punctam astfel intr-o perioada oricum foarte dificila din punct de vedere economic?

Romanul este si va ramane credul (la modul general vorbind). Tot spun adversarii ca Basescu este cel care conduce de fapt guvernul. Se bate moneda de multa vreme pe acest fapt, sperand ca in criza economica, guvernul va da chix si atunci se va rasfrange asupra presedintelui. Una dintre putinele miscari inteligente in situatia de fata ar fi o remaniere in care va fi sacrificat chiar si Boc. Si uite asa, daca apar tehnocrati, “specialisti”, Basescu poate intoarce situatia in favoarea sa pentru ca romanul va mai spera inca o data (eronat) in guvernul izbavitor.

Oricum, personajele grele gen Videanu sau Berceanu, + cele cu simpatie la public (gen Flutur sau Blaga), nu vor disparea asa de usor. Din mai multe motive. Principalul ar fi ca alegerile se castiga cu bani si cu influenta. Pe langa dosare si servicii secrete, DNA s.a.m.d.

Cat despre Ministerul Tineretului si Sportului, eu unul am ajuns sa privesc cu nostalgie la vremurile cand Dl. Mironov era in functia de ministru. Fara picatura de partizanat politic, acesta a fost in opinia mea primul si ultimul ministru care a adus atuuri pretioase acestui minister. Poate paradoxal, cred ca Mironov a fost cel mai batran ministru al tineretului:) (nu sunt sigur). Cei ce au urmat au avut cu totul alte preocupari. Faptul ca nu se pricepeau, ca nu au invatat ce si cum, ca nu au avut cu ce sau ca nu si-au dat interesul, ii face doar sa ingroase randul celor despre care nu e cazul sa comentez nimic. Pentru ca este pierdere de timp….

Leave a Reply