Gigel si Vineri – part 1

Incepe sa imi lipseasca Gigel cu ale sale prostii savarsite si intrebarile lui stupide. Asa ca am decis sa mai expun din minunatiile sale.

Cu ceva ani in urma, in timpul unui forum international care a avut loc in Croatia, Gigel a plecat impreuna cu aproximativ 80 de participanti, intr-o scurta calatorie pe mare. Era o zi de pauza in ce priveste lucrarile forumului, asa ca organizatorii au decis sa execute o excursie pe mare, cu 3 vaporase, pe o insula, unde urma sa se guste din specialitati locale, sa se stea la soare, putin team building, etc. Pana aici foarte frumos din partea lor. Era o zi de septembrie, cea mai frumoasa luna a anului:).

Pentru ca vaporasele erau de dimensiuni diferite, conducatorii au decis ca trebuie sa existe o oarecare distanta intre ele, nu stiu exact considerentele. Faptul neplacut a fost ca gazdele nu au anuntat exact care urma sa fie programul pe ziua respectiva, tot ce se stia era destul de vag. Oricum, s-a plecat cu vaporasele respective si dupa mai bine de o ora de plutit, acestea au ancorat in golful unei insule deosebit de pitoresti, cu apa verde transparenta, unde linistea si frumusetea erau cuvintele de ordine. 

S-a comunicat ca sunt 3 ore libere la dispozitie, dupa care se va merge catre masa de pranz. Impartiti in grupuri, s-a pornit catre activitati recreativo-interculturale. Facand parte dintr-un grup albanezo-austriaco-sarbo-moldovean, Gigel a lenevit cateva minute pe o plaja pietruita, alaturi de colegii sai. O voce incalzita de soare propune o mica excursie la o insula apropiata. Innot, normal… Se strange un grup de innotatori care mai de care mai profesionist:D, si fara multe discutii se purcede la treaba. Insula vecina, parea destul de aproape, dar practica a demonstrat ca nu era chiar asa:). Putin dupa jumatatea drumului, o parte a grupului de innotatori isi da seama ca nu mai doresc sa continue drumul si decid sa se intoarca. Gigel este de parere ca din moment ce s-a trecut de jumatate, este normal ca grupul sa isi continue drumul, iar colegii ramasi pe uscat vor transmite vaporasului stirile, iar acesta va veni pe insula vecina si ii va ridica. Dupa discutii in mijlocul marii, 4 persoane au decis sa se intoarca iar Gigel si un albanez pe numele sau Vineri au continuat drumul catre insula invecinata.

Gigel si Vineri au ajuns relativ usor la mal, desi destul de obositi. Cei 4 care au decis sa se intoarca au avut reale probleme deoarece au innotat impotriva curentului. Au ajuns istoviti la mal, asta dupa ce s-au sustinut reciproc. Ghinionul a facut ca Vineri sa calce pe un arici de mare chiar la iesirea din apa. Din acest moment nu mai putea fi vorba de intoarcere in sistemul innot, pe insula cu vaporasele. Gigel a plecat in recunoastere pe insula, si s-a intors dezamagit; era pustie. S-a evaluat situatia: Gigel si cu Vineri pe o insula pustie, la ora 12, Vineri imbracat in slipi, cu ariciul de mare infipt in picior, Gigel in slipi, cu ceasul la mana si ochelarii de soare pe cap (nici pana azi nu stie cum a intrat cu ei in apa). Noroc ca cei de pe insula vecina faceau semne prietenesti cu mainile, strigand ceva ce nu se auzea din cauza distantei.

Gigel scoate partial ariciul din piciorul lui Vineri si dupa ce se consulta cu acesta, decide ca o sa stea sa astepte impreuna vaporasul. Asta in ideea ca amicii ramasi o sa transmita povestea “naufragiatilor”. Trec inca 2 ore de sete si de mancat frunze si se produce minunea: colegii de pe insula vecina se imbarca si cele 3 vaporase pleaca in directia opusa insulei noastre:D. Gigel se freaca bine la ochi in speranta ca nu vede bine. Nici un rezultat, vaporasele chiar plecau in alta directie. Toate 3!

Problem… Era aproape ora 14, Gigel cu Vineri erau naufragiati, flamanzi, insetati si parasiti…:)

– va urma-

Leave a Reply