Poveste de piscina

Cu soarele in propria freza asistam la un  meci ad-hoc de polo. Un fel de polo… Este vorba despre o piscina, doua porti de polo, o minge de polo, o mana de romani din regiunea Moldovei (dupa accent), o mana de germani (nu ma intrebati de accent si de land) si doi arbitrii care erau chiar animatorii de la piscina. S-au impartit ei romani/germani in 2 echipe – ca doar nu era sa joace amestecati… Romanii erau baieti ambitiosi, numa muschi (multi aveau si putin mai multa burtica:), cam pe la 32-33 de ani media de varsta. Germanii – niste pustani filiformi care nu cred ca trecusera de varsta majoratului, media de varsta 16-17 ani.

Incepe meciul… Apa multa, pasa ba, da frate la poarta, schnell, Fritz, s.a.m.d. Germanii erau net dominati fizic si mai ales ca piscina nu era adanca si puteai sa mergi, nu era necesar sa innoti, erau in vadit dezavantaj. Au incasat nemtii vreo 3 goluri pana sa isi dea ei seama ca adversarul nu stie de gluma. La pauza era 6-2 pt romani. Se spune ca pauza este sfetnicul cel bun. Baietii lui Stefan au ras o bere de la all inclusive, au bagat o tigara si au sarit in apa sa nimiceasca armata germana. Copii germani au iesit pe marginea piscinei si au facut un cerc in care au discutat destul de linistit, uneori mai aprins. Au intrat razand in apa, stropindu-se si vociferand sa atraga atentia fetelor de pe margine.

A inceput repriza finala… Se pare ca nemtii au facut oarece strategie, pentru ca meciul s-a terminat 10-8 pentru ei. Umflati de bere, sigur pe ei, plaiesii au iesit din bazin certandu-se intre ei. Amuzant a fost ca solicitau inca o repriza, “sa le arate ei pustilor cum sta treaba de fapt”. Nu contau regulile expuse la inceput, se solicita o ordonanta de urgenta si “ii rezolvau ei pe aia mici”…. Din nefericire pentru ei, organizatorii au fost fermi iar meciul s-a incheiat cu victoria pustilor germani care au iesit chiuind si abia acum indreptandu-se catre berea all inclusive.  

Eram cu totii in concediu, miscarea si amuzamentul a contat. Da’ tot nu m-am abtinut sa ii intreb pe ai mei concetateni, de ce nu si-au dat jos lanturile alea groase de la gat?. Eu sunt convins ca ele sunt singurele vinovate pentru pierderea “meciului”…

Leave a Reply