Unde parcam

Ieri circulam regulamentar cu masina, avand geamul deschis, incercam sa ascult muzica fara sa deranjez trecatorii, sa am racoare in masina fara a tine geamul inchis si clima pornita, pe scurt ceva destul de imposibil in conditiile meteo date.

Ca o strafulgerare, vad un loc de parcare gol. Hop, cotesc la stanga si parchez. Dupa acest eveniment incep si ma intreb:D. De ce am parcat… Nu aveam nici o treaba in zona, deci nu trebuia sa parchez. Si totusi… parcasem. Ok mi-am spus, o fi de la memorie, creier disfunctional, subconstientul… Si totusi.

Aplic tehnica clopotului cazut (o sa o explic la un moment dat:D) si realizez de ce am parcat. Locul unde parcasem este un loc pe care nu l-am vazut liber niciodata. Sau cel putin nu imi amintesc sa il fi vazut liber vreodata. Este ultracentral si pur si simplu este tot timpul ocupat, fie ca e noapte sau zi. Prin urmare parcasem pentru ca probabil dorisem de nenumarate ori sa gasesc acel loc liber dar nu il gasisem niciodata. Acum, chiar daca nu imi trebuia, parcasem sa vad cum este.

Am mai zabovit putin, apoi am plecat.

In seara respectiva am rememorat o serie de evenimente intalnite in viata mea. Am vazut destule persoane care au facut ceea ce am facut si eu cu locul de parcare. Si-au dorit un anume loc, o anume pozitie, un anume lucru. La un moment dat au obtinut ceea ce si-au dorit, insa nu atunci cand au dorit cu adevarat, cand aveau nevoie, cand au muncit si au luptat pentru acel lucru. Prin urmare nu erau pregatiti, nu stiau ce sa faca cu acel lucru. Practic, momentele dorintei si “posesiunii” erau de domeniul trecutului. Al unui trecut care nu mai trebuie rascolit.

Interesant era sa las masina in acel loc de parcare pentru cateva zile, poate o luna sau noua, un an sau zece, o viata intreaga, sa platesc parcarea si sa ma felicit ca am obtinut acel loc, traind intr-o fericire totala si circuland in continuare cu taxiul. Nu de alta, dar sunt multi oameni care fac asa ceva cu viata lor….

One Response to “Unde parcam”

  1. SUN says:

    Sunt curioasa care e tehnica clopotului cazut:)) De multe ori mi s-a intamplat ceva similar, insa niciodata nu m-am gandit in acest sens si nu am reactionat ca tine. Cred ca ai nevoie de ceva in plus ca sa iti pui astfel de probleme si intrebari.

Leave a Reply