Impozitul forfecar

Ducem lipsa de orice, mai putin de strategii cretine. Ultima mostra: impozitul forfetar. Eu o sa il denumesc forfecar pentru ca asta o sa faca, o sa taie putin unde trebuie si imens unde nu trebuie.

Pentru cine nu stie cu ce se mananca acest impozit, iata un link: http://www.euroavocatura.ro/stiri/2255/

Un laureat al premiului Nobel (Robert Lucas) spunea acum aproape 20 de ani ca este optim sa impozitezi capitalul cu cota ZERO. Astfel, apar o serie de beneficii imediate la nivel economic: cresterea masiva a investitiilor, a consumului, etc. In situatie de criza, materia cenusie gaunoasa guvernanta – made in romania, a gasit de cuviinta sa introduca acest impozit. Asta in acelasi moment in care altii tocmai l-au scos:D.

Efectele au inceput sa apara. Sunt extrem de “pozitive”. Daca aveti treaba sau nu la Registrul Comertului, ar fi bine sa mergeti sa vedeti cum sta treaba acolo. In 5 minute va lamuriti. Cozi interminabile, mii de firme care se inchid zilnic. De acord, unele nu au activitate, dar nu vad de ce trebuie inchise din moment ce nu deranjeaza pe nimeni… Sunt insa zeci de mii de firme care se vor inchide si vor provoca cu siguranta o scadere a incasarilor bugetare si evident, a TVA-ului. Firme micro, in care erau angajati tatal si eventual fiul, firme care aveau o taraba in piata cu un angajat la salariu minim, firme de colt de strada care plateau un minim la buget si invarteau putini bani dar si ceva TVA, toate acestea vor fi foarte curand de domeniul trecutului. Normal ca activitatea acelorasi oameni va continua “la negru”. Pentru multi dintre acestia, 1000 de euro erau banii cu care traiau intre 3 si 6 luni de zile.

De ce s-a luat insa aceasta masura?…  Raspunsul meu este ca cineva a dorit sa arate ca “se poate”. Ca o sa arate el ce si cum, ca strange bani la buget, asta repede si fara discutii. Ca face ordine. Ca “se descurca” in situatii de criza. Acest cineva este atat de inept incat uita, sau nu stie ca daca vrei sa ajungi la linia de sosire, in nici un caz nu iti impusti motorul masinii cu care te deplasezi. (IMM-urile in cazul nostru).

Daca pe termen imediat se va lauda ca a realizat “ceva”, pe termen scurt, mediu, ca sa nu mai vorbim de lung, masura este una falimentara, gandita unineuronal, intr-un moment de beatitudine cotemplativa in fata oglinzii…

2 Responses to “Impozitul forfecar”

  1. eu says:

    nu mai e nimic de comentat….

    http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/exceptii_de_la_plata_impozitului_forfetar-p26833051.html

    la acest link se poate vota…ce e de votat…daca voi credeti ca putem schimba ceva…acum imi este greu sa cred intr-o schimbare…dar poate maine cand este soare afara…poate, poate….

  2. wishyoufly says:

    Din pacate la noi mai nou asa merg lucrurile. Dragii nostrii alesi …care mai timpul de lucru al lor dorm, sau joaca Solitare … se trezesc din ameteala lor…isi trag o palma pe burta lor pompoasa ….si nascotesc legi care mai de care interesante. Care dintre ei site cum e sa fii intre popo…sa fii cel care trebuie sa aaplici legea…astea deja e un suboect total dezintersat ptr ei. De asta iam ales oare ???? Astea ne -au promis ?

Leave a Reply