Gripa si porcul

Daca in naivitatea mea am crezut ca boala vacii nebune a fost un caz produs de cine stie ce mutatie genetica, la aparitia gripei aviare am inceput sa consider ca nu este chiar asa. Pai daca s-a imbolnavit vaca pe plan mondial, de ce sa nu ar avea o problema si gaina, respectiv puiul. Si uite asa, treptat au disparut micile cuiburi de gaini si vacile razlete. Sau cel putin s-au imputinat. Ordine si disciplina! Sa fie totul sub control, nu este normal ca micii crescatori sa submineze economia supermarketurilor si a multinationalelor.

Dupa “disparitia” gripei aviare, am avut gura aurita:D, si am spus ca va urma criza porcului. Ei bine, am fost pe aproape pentru ca nu se numeste chiar asa, ii spune gripa porcina, sau ceva asemanator. Si sa vezi minune.. unde a aparut? Pai.. logic, daca gripa aviara s-a instaurat in China,  cea porcina era normal sa apara in Mexic… Judecati si voi si vedeti de ce:). Al naibii gripele astea, apar exact acolo unde lovesc mai tare si unde nu ii doare pe cei care conduc lumea. Lasand toate acestea mai la dreapta, lucrul cel mai ciudat este ca nu se descopera un vaccin care sa contracareze aceste lucruri. In schimb, daca va uitati, actiunile companiilor farmaceutice cunosc un avant in plina criza.

Sunt greu de lamurit ca si gripa provenita de la Dl porc este un caz pur natural, aparut din inaltul cerului. Adica sa cred eu ca cu toate mutatiile genetice pe care multi dintre noi nici nu le banuiesc, apar la intervale regulate epidemii de gripa si boli incontrolabile. Si culmea, apar la vaca, pui si porc. Adica la…hrana.

Uite ca pot prognoza ca NU vom avea gripa ramelor sau a furnicilor, a curcanului (ca e thanksgivingul), a soarecelui sau a cainilor, dar atentie la gandacul de colorado (pentru ca de aia mananaca mexicanii porumb american modificat genetic).

Eu ma gandeam ca nu ar fi rea o gripa a pestelui de apa dulce sau oceanic si eventual a caprelor made in France and Portugal. Sau cel putin asa ar fi “normal”…

4 Responses to “Gripa si porcul”

 1. eu says:

  eu rad mult si in fieacre zi….dar azi chiar ca am exagerat….maine va spun daca m-a calcat trenul sau m-a prins gripa :)))))))). Esti foarte foarte dar foarte tare….cred ca viata ta este frumoasa!!!!

 2. k says:

  “Intrebare: Cum crestem productia de masini? Raspuns: Punem culoarea verde in acelasi timp la toate semafoarele din marile orase.”
  La cele ce se intampla in realitate nu este atat de evidenta legatura intre cauza si efect. Dar ideea exista, si vor exista cu siguranta si aplicatii “practice”.

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Shock_Doctrine:_The_Rise_of_Disaster_Capitalism (p.s. nu am citit cartea si nici nu o recomand in mod necesar, doar asa ca idee de ce se mai scrie… si, vorba aia, in fiecare poveste exista un sambure de adevar)

 3. wishyoufly says:

  Cita dreptate ai …. si in fel haios…dar atingi direct in tinta .BRAVO

 4. clau p says:

  deci din cauza ta e gripa? pfiu :)))

Leave a Reply