Constiinta

Azi am fost matinal. Am iesit pe strazi si mi-am adus aminte cat de mult imi plac diminetile. Aerul proaspat de munte, senzatia de bine, muzica in surdina, zgomotele naturii. Sunt departe de a fi un tip matinal, si totusi…savurez diminetile.

Plecand de acasa am aruncat o privire de control in oglinda si am rememorat ceva petrecut nu de mult. Sute de milioane de oameni traiesc dupa cum dicteaza oglinda. Ei cred ca ceea ce vad in oglinda este chipul lor, ceea ce citesc in CI sau BI este numele lor, se identifica cu un act si gata, asta este totul. Cu ceva vreme in urma am aflat ca nu este chiar asa. Am vazut ca trebuie sa privesc inlauntrul meu, sa tac si sa gasesc locul in care sunt de fapt. Cu bune si rele, cu acceptari si negatii, nu am intrebat pe nimeni. Nu stiu daca am facut bine sau nu si nici nu ma intereseaza acest aspect. Consider ca raspunsul la ce doream sa aflu se afla in mine. Probabil ca nu m-am inselat de vreme ce am inteles ca nu eram numele meu, infatisarea mea, si nici macar mintea mea…

Aici este vorba despre o parte a existentei in ansamblul ei, a intregii frumuseti si a formidabilului sau extaz. Am stiut atunci ca pentru mine constiinta nu inseamna nimic altceva decat a te cunoaste pe tine insuti.

http://www.youtube.com/watch?v=PmSdhdvIrpg

One Response to “Constiinta”

  1. SoaredeMai says:

    E asa de simplu si de frumos. Pacat ca nu poti sa dai si altora din constiinta ta. Nu cred ca ai ramine vreodata fara:)

Leave a Reply