Blog o sfera

Eu NU sustin blogosfera feminina. Asta ca sa se stie de la inceput:).

 Citeam ieri pe un “blog feminin” niste lucruri interesante. Hop, imi invadeaza retina un anunt care spunea “sustin blogosfera feminina”. Cum mi se parea o initiativa ciudata, am dat si eu click-click pe anunt sa vad cu ce se ingurgiteaza blogosfera feminina. Si am vazut; iata care ar fi motivatia: “…Planuim sa le facem cunoscute (pe blogaritze:). Sa vedem cine sunt. Sa cercetam ce ­le mana. Si sa vi le prezentam si voua. Ca sa va trezeasca zambetul pe buze si sclipirea din ochi dimineata si seara.”

Minunat. Cineva s-a trezit de dimineata si probabil ca s-a gandit ca asa cum sunt reviste adresate numai femeilor si numai barbatilor (asta este cu totul altceva), de ce nu ar fi si un website care sa promoveze blogaritzele. Adica sa faca un top, un clasament, eventual sa acorde premii, sa promoveze pe unele sau pe altele, ce mai, o treaba serioasa… Atat de serioasa pe cat de stupida este.  Poate ca sunt atat femei cat si barbati care scriu ca sa intre in top, ca sa fie pe primul loc, care isi castiga existenta din acest lucru. Poate ca cineva trebuie sa faca bani din prezentarea unui top, din trafic, din mediatizare, din curiozitatea si dorinta de a fi primul. Cu toate astea pot fi de acord.

Nu sunt insa de acord cu faptul ca fetele (femeile) care detin un blog, trebuie sustinute si prezentate ca o “rasa” aparte. In momentul in care decizi sa sustii un curent anume, o subcultura, un grup de oameni sau orice altceva care este o parte a unui intreg, inseamna ca recunosti implicit faptul ca este o categorie defavorizata (in acest caz) sau favorizata (mai rar se intalneste..) 

In contradictie cu tendinta mondiala de globalizare exista evident inclinatia catre segmentarea oricarui intreg. Haide sa sustinem de maine blogosfera mosilor senili, a babelor cu tenul neted, a tanarului dezintoxicat si a cainelui schiop. Eu consider ca unitatea,  forta, frumusetea unei lumi NU consta in ridicarea de garduri si topuri (mai ales pe acest criteriu). Tocmai din diversitate inveti. Tocmai diversitatea este cea care nu iti aplatizeaza creierul. Expunerea la nou, la tot ce NU face parte din grupul tau confortabil de bautori de bere sau de barfa de coafor, este lucrul care poate stimula bruma de creier existenta la unii (unele).

Va admir, comentez, va laud sau va critic – pe voi fetele sau femeile “blogaritze”, dar NU voi sustine niciodata ceea ce se cheama “blogosfera feminina”. Pentru ca nu e cazul. Pentru ca nu aveti nevoie.

One Response to “Blog o sfera”

  1. Maria says:

    Pai da! Adica nu avem. 🙂

Leave a Reply