Ieri am fost carnivor

De vreo 10 zile duceam dorul unei fripturi de vita. Daca esti vegetarian, inchide”fereastra” si ai scapat:). Asadar ieri am fost carnivor, am savurat un muschi de vita excelent facut. V-am spus asta pentru a va introduce in peisajul in care am asistat la o conversatie oarecare.

Doi oameni cam la 65 de ani, mancau la o masa alaturata si faceau conversatie pe un ton mult prea ridicat pentru ca eu sa nu aud. Unul din ei era roman, celalalt ceva de origine germana dupa accent, iar conversatia avea loc in engleza, presarata cu interferente nemtesti.

” In business este ca si in casnicie” spunea romanul, “trebuie sa inveti sa ierti, sa fii constient ca gresesti, dar trebuie sa mergi inainte orice ar fi, numai asa o sa reusesti, daca renunti repede esti mancat”…”Casatoria nu are de-a face cu businessul” replica germanul, greselile din dragoste nu poti sa le compari cu cele din afaceri”.

Mi-am adus atunci aminte de “cugetarile” mele conform carora in viata trebuie sa fii pregatit pentru ce “te loveste”. Poti sa te imbogatesti peste noapte, daca nu stii sa gestionezi lucrul acesta, daca nu esti mental si comportamental pregatit, o sa sfarsesti intr-un noian de probleme. Poti sa faci o schimbare majora in atitudinea ta, in comportament. Daca nu ii pregatesti pe cei din jur, daca nu esti atent cu tine, sfarsesti cel mai des intr-o mare de contradictii si de singuratate. Si in afaceri, ideea ca trebuie sa ai 50 de carate pe tine, ca umblii cu eticheta de la costum in exterior, nu te va face “mai tare” decat cel care stie exact ce vrea si va obtine acest lucru cu siguranta.

Dar in dragoste? Experienta isi spune de multe ori cuvantul, si probabil de asta am si ciulit urechile la discutia celor doi domni. Merg partial pe mana germanului, desi nu sunt adeptul dragostei nemtesti:). De ce? Pentru ca in dragoste nu poti si nu trebuie sa fii pregatit niciodata. Este poate singurul lucru care te loveste si pentru care nu vrei sa fii pregatit. Si daca totusi nu vrei sa te loveasca sau iti doresti sa ai”armura” pe tine, eu consider ca nu ai iubit niciodata cu adevarat.

4 Responses to “Ieri am fost carnivor”

 1. Cuca says:

  O fi fost buna friptura ta sau nu, dar tare bine ai spus ultima parte!!!

 2. wishyoufly says:

  Sunt si eu perfect de acord cu … ultima parte a postarii 🙂

 3. Mia says:

  Cum ai aiubit / iubesti tu, Gigel?
  Zi-mi si mie, ca tare-mi mai plac povestile astea…
  Precizare: nu este o ironie, este o intrebare sincera.

 4. wishyoufly says:

  Hmmmm …. cam esti solicitat dl Gigel, in cadrul femeilor 😛

Leave a Reply