Urare 200noua

Se spune ca de 2-3 ori pe an, un grup de tineri colinda o anume zona a muntilor Apuseni. Poate si din placere, poate si din generozitate. Colecteaza diverse produse de la prieteni si amici si merg cu acestea intr-o zona putin populata a Apusenilor. Sunt acolo oameni care nu au vazut cum arata un sat sau o comuna, ca sa nu mai vorbim de un oras. Ca sa ajungi pe acele dealuri uitate de lume, faci mai bine de 50 de km de unde se termina civilizatia, strabati zone foarte greu accesibile. Sunt acolo oameni care au trait al 2-lea razboi mondial, dar dupa spusele lor “pe aici nu am vazut picior de rus sau de neamt”. “Am auzit si noi la radioul lui …”

Ce vreau insa sa va spun, este faptul ca acei oameni iti dau cu adevarat ultima bucata de paine si slanina din casa. Dorm cu usa deschisa, beau apa din orice ochi de apa din jurul casei, si aduc lemne din padure exact cat le trebuie, nimic in plus. Multumesc din suflet celor care le aduc o punga cu malai sau o pereche de cizme pentru iarna. Le pun la dispozitie casa cu tot ce este in ea. Au puterea sa zambeasca in fiecare zi fara sa fie afectati de criza financiara si sa spuna cu seninatate ca dealul din fata le apartine din tata in fiu, fara a avea extrase CF.

Ei si ce, o sa spuneti, ne intoarcem la pestera? Evident ca nu… doar traim in lumea “reala”.

La inceput de an nou, va doresc sa nu uitati unde va sunt radacinile, sa le multumiti ca datorita lor sunteti in picioare si sa vedeti ca problemele complexe au solutii simple.

Sanatate, inspiratie si multa fericire!

One Response to “Urare 200noua”

  1. Reka says:

    Eu iti doresc sa ai parte de tot ce e mai bun in anul acesta, sa ai putere si sanatate sa scrii ca si pana acum si poate si mai mult:).

Leave a Reply