O ba ma

Despartit in acest fel, numele presedintelui american duce cu gandul la un limbaj putin cam nepoliticos. Pentru cine crede ca vointa populara americana este motivul principal pentru care Obama va fi investit azi, pot sa ii respect opinia insa ii recomand sa nu se mai uite atat de mult la Tv, sa deschida ochii mai larg si sa isi aeriseasca mintea. La acest nivel, si nu numai, oamenii care ajung acolo nu ajung din intamplare sau pentru ca “asa vrea poporul”. Puteti sa ma acuzati de “scenarita” cat vreti, asa este cum spun eu:).

Daca as face parte dintr-un grup de Gigei care detin un control important asupra economiei americane (si oarecum si a celei mondiale), as da liber sa se manifeste crizei mondiale, cu ceva timp inainte sa imi pun omul meu sa o redreseze. Cu o ascensiune ultrarapida, deschis, bun orator si cu un grad de inteligenta fenomenal comparativ cu predecesorul sau, Obama nu a ajuns intamplator presedinte. Economic, probabil ca acum ne aflam aproape de punctul cel mai de jos al unei bucle sinusoidale. Dupa ani de progres si crestere economica, era de asteptat sa se intample ce s-a intamplat. Cine a stiut, si probabil ca provocat acest lucru, a profitat la maxim (nationalizari de banci, cumparari de societati gigant pe nimic, conditionari, actiuni masive trecute in alte portofolii, etc.)

Dar cum dupa noapte vine zi, trebuie ca noi sa vedem atunci cand se lumineaza de dimineata, chipul lui Obama. Eu cred ca la cateva luni de zile dupa instalarea lui Barack, S.U.A. va incepe sa se redreseze. Miraculos vor spune unii, iar economistii nu vor intelege exact cum vor functiona mecanismele asa numitei economii de piata. Efectul dorit? Cumularea financiara in mana a cati mai putini Gigei, instaurarea unei ere in care lumea va fi condusa dupa constrangeri economice si nu in ultimul rand stimarea pana la idolatrizare a celui care ne va reda calea cea dreapta si lumina de zi cu zi: Barack Obama.

7 Responses to “O ba ma”

 1. eu... says:

  ma gandeam ca mi-ar placea sa citesc despre ” criza din Romania” …pe acest blog…
  Bineinteles…parerea d-voastra…. 😀

 2. Corina says:

  Da, Obama este un “vestitor al primaverii”, dar “by accidental”, transferul de averi din mainile celor putini si bogati in mainile celor mai putini si mai bogati cred ca e aproape definitivat . Cutremurul s-a sfarsit, acum se manifesta tsunami-ul de dupa. Si, da, o sa se stinga toata furtuna ca prin minune. Pot sa spun ca eu am perceput chestia asta pe care o numim “criza” IDENTIC cu tine. Probabil ca sunt destui ca noi…din fericire.
  Inca ceva: Obama e trecator si el…

 3. Maria says:

  Da, e o facatura, l-am avut si eu pe feeling. Dar la ce ne foloseste ca stim?

 4. Corina says:

  @Maria: Bine ai venit in club! :)))

 5. Cami says:

  Obama e relansarea USA sub un chip nou, o “interfata” mai prietenoasa, populara, plina de culoare (si nu e deloc aluziva afirmatia). Obama a iesit la incalzire…cateva alergari, joc de glezne… iar tribunele asteapta cu sufletul la gura introducerea in joc a “fenomenalului” care ar putea intoarce in favoarea noastra scorul din meciul Criza-Restul Lumii. Dar ma tem ca rezultatul meciului s-a stabilit in alta parte, nu pe teren.

Leave a Reply