Cipul si ochii

Stiati probabil faptul ca pentru a nu pierde (din vedere) vacile sau alte animale domestice si nu numai, acestora li se insereaza cipuri care pot fi detectate prin sisteme GPS. Astfel stim unde sa le gasim, cum le cheama, cat lapte dau si eventual ce au mancat la pranz.

Stiati ca marti 13 ianuarie, europarlamentarii romani au votat in unanimitate introducerea pasapoartelor biometrice in intreaga Europa incepand cu 01 Iunie?

Pasapoartele biometrice au inceput sa fie introduse in Romania incepand cu 01 Ianuarie 2009, Romania fiind prima tara din lume dupa SUA care a apelat la aceasta metoda. Astfel, prin intermediul unui cip biometric invizibil dispus pe toate actele romanilor – pasaport, buletin, permis de conducere, se vor stoca toate informatiile biometrice: fotografie, amprente digitale si oculare, date medicale, etc. Cipul pe care ni-l implanteaza autoritatile in documentele personale, fara sa ne intrebe daca vrem sau nu, este de tip RFID (Radio Frequency Identification Device), inzestrat cu o antena care permite transmiterea la distanta a datelor electronice cu ajutorul frecventelor radio. Practic, fiecare purtator de act cu date biometrice ar deveni “vizibil” in domeniul undelor radio, oriunde s-ar afla, fiind astfel posibile abuzuri, prin urmarirea semnalului in scopul monitorizarii unei persoane pas cu pas.

Eu zic ca putem sta linistiti, o sa fim feriti de teroristi prin terapia controlului total incepand cu telefoanele si e-mailurile, camerele de luat vederi de pretutindeni, actele care ne vor indica viata pas cu pas si dependenta de cardul de plastic din portofel.

Oameni, sunteti liberi sa faceti ce vreti. Urmeaza cipul…

2 Responses to “Cipul si ochii”

 1. Corina says:

  Stii, citind postul acesta m-am simtit ca anul trecut, cand, proaspat mutata in locuinta cea noua si fara sa apuc sa montez jaluzelele, am iesit de la dus, lejera (era pe la 10 seara) am aprins lumina in dormitor si m-am plimbat linistita prin apartament, uitand ca de afara se vede totul. Nu mare mi-a fost surpriza, a doua zi dimineata cand m-am apucat sa “racai” gheata de pe parbrizul masinii, din blocul de vis-a-vis s-a napustit spre mine un tanar, mi-a smuls racleta din mana “imi dati voie sa va ajut” , eu am ramas interzisa, tanarul a facut parbrizul frumos, mi-a tras complice cu ochiul si mi-a urat o zi minunata. Seara, cand am ajuns acasa, dupa ce mi-am parcat masina, am vazut ca vecina de la parter ferise jaluzelele de la bucatarie si instinctiv, am aruncat un ochi inauntru. Fara sa vreau , asa, pur si simplu…brusc, am avut REVELATIA…

 2. Eu... says:

  Viata ca-n bancuri. Comanda de pizza…..

  Clientul – Alo, buna ziua, doresc sa comand doua pizza.

  Telefonista – Multumim ca ati sunat la Pizza Hut. Puteti sa-mi dati numarul dvs. de identitate (NIDN – national ID number), domnule ?
  Clientul – Numarul meu de identitate nationala. da, un moment.6102049998-45-54610.
  Telefonista – Multumesc, dle X. Vad ca locuiti la1742 Meadowland Drive si aveti tel. 494-2366. Telefonul dvs. de la serviciu la Lincoln Insurance este 745-2302 iar numarul de celular este 266-2566. Adresa de e-mail este xson123@home.net. Corect?
  Clientul – Mmda. Da’ de unde aveti toate informatiile mele?
  Telefonista – Suntem legati, ca orice companie, de HSS.
  Clientul – HSS, ce dracovenie mai este si asta?
  Telefonista – Suntem legati electronic de Homeland Security System,domnule.
  Clientul – (oftand) Asta e. Vreau sa comand doua pizza,Specialul All-Meat.
  Telefonista – Nu cred ca este o idee prea buna, domnule.
  Clientul – Cum adica? Este vreo problema cu pizza cu carne?
  Telefonista – Domnule, analizele dvs. medicale arata ca aveti tensiunea arteriala crescuta si un colesterol destul de mare. Conform dosarulul medical, compania de asigurari nu va permite alegerea pizzei cu carne.
  Clientul – Ceee ? Si atunci ce-mi recomanzi?
  Telefonista – Ati putea incerca Pizza cu Soia care are procentul de grasimi foarte scazut. Ar trebui sa va placa.
  Clientul – Ce te face sa crezi ca o sa-mi placa?
  Telefonista – Ei bine, vad aici pe monitor ca saptamana trecuta ati fost la biblioteca si ati citit o carte de Retete Culinare cu Soia.
  Clientul – Bine, bine. Da-mi atunci doua pizza marime medie pentru familie.
  Telefonista – Da, marimea este potrivita pt. dvs., sotie si cei patru
  copii, iar ceea ce ramane puteti sa dati celor doi caini.
  Totalul dvs. este $49.99.
  Clientul – (strigand in casa) Nevasta, adu-mi te rog credit cardul!
  Telefonista – Imi pare rau domnule, dar trebuie sa platiti cash. Credit cardul dvs. este blocat pentru depasirea limitei.
  Clientul – Dau o fuga la o masina ATM si voi scoate niste bani inainte sa
  ajunga pizza la mine la usa .
  Telefonista – Imi pare rau domnule, dar nici asta nu va fi posibil. Vad aici ca nu aveti nici un ban in contul dvs.
  Clientul – Da , bine, n-are nimic. Trimite pizzele si gasesc eu niste bani
  in casa pana ajunge. In cat timp imi vine pizza?
  Telefonista – Suntem putin in intarziere, as zice cam 45 de minute. Daca va grabiti, puteti veni dvs. pana aici sa ridicati personal comanda, dupa ce faceti rost de bani. Pe de alta parte, este putin mai jenant sa carati pizza pe motocicleta.
  Clientul – Da de unde stii ca merg cu motocicleta?
  Telefonista – Pai scrie aici la informatii despre vehicol.
  Ati avut o masina care vi-a fost luata de compania de imprumut pentru ca nu ati platit la timp. Alaturi scrie ca Harley-ul dvs. este cu plata la zi si in plus i-ati umplut aseara rezervorul cu benzina.
  Clientul – bip………bip……………
  Telefonista – V-as sfatui sa fiti atent cu vocabularul ca sa nu o patiti
  din nou. Vad ca ati fost arestat pentru ca ati injurat un politist, apoi
  judecatorul cu care v-ati certat v-a dat 90 zile de puscarie. Vad ca
  de-abia v-ati intors in societate de cateva zile si asta este prima pizza
  pe care o comandati.
  Clientul – (fara cuvinte)
  Telefonista – Mai doriti altceva, domnule?
  Clientul – Da, am un cupon pentru o sticla de 2 litri de Cola, gratis.
  Telefonista – Imi pare rau, dar trebuie sa cititi mai bine.
  Pe cupon si in reclama noastra scrie ca persoanele care sufera de diabet nu se califica..

  ..no comments!!!.

Leave a Reply