decizii

Cu siguranta ca stii de faptul ca zilnic iei mii de decizii. Unele aparent marunte, altele aparent majore. Poate ca daca azi plecai mai tarziu cu 2 minute de acasa, acum puteai sa vezi sau sa traiesti ceva senzational. Dar daca cumparai alta carte sau decideai sa mergi in alta vacanta?

Daca nu pornim de la conceptii fataliste, trebuie sa ne imaginam ca plecam dintr-un punct si zilnic avem milioane de combinatii pe care viata ni le ofera. Din pacate, putem alege doar 1 (un) drum. Iti dai seama? Din milioane de posibilitati… ne alegem doar cu un drum. Deseori il blamam si pe acela. Spunem ca e soarta, ca e destinul, divinitatea, ca asa vrea cineva, ca asa trebuie sa fie, ca e noroc sau ca e ghinion. Punctul de final pare a fi acelasi pentru toti. Spun “pare” pentru ca si aici avem diverse teorii asupra carora nu vreau sa insist in acest moment.

In imaginea de mai jos, substituiti navele cu doi oameni si imaginati-va scenarii realiste; se puteau ciocni, s-au vazut, putea fi ceata sau furtuna, etc.

Revin acum la faptul ca din milioane de drumuri pe care le putem alege, suntem limitati la unul pe care mergem, alte milioane pe care  ni le imaginam si alte milioane pe care nici macar nu le putem imagina. Ceea ce m-a intrigat multa vreme a fost faptul ca sunt multi oameni care prefera sa stea in parcare… Dar peste toate aceste consideratii simpliste vreau sa va va detasati putin de adrenalina sau linistea Sarbatorilor si sa va opriti intr-un loc unde puteti observa oamenii. Cu o ceasca aburinda cu cafea sau cu ceai, stai si uita-te atent la oameni, le gesturi, la priviri, asculta-i, si sub nici o forma NU incerca sa ii intelegi sau sa ii judeci.

S-ar putea sa iti dai seama ca daca iei oamenii asa cum sunt, drumul tau poate fi asa cum il doresti, fie ca e numai unul din milioanele de posibilitati…

One Response to “decizii”

  1. Alina says:

    Bine zis… “S-ar putea sa iti dai seama ca daca iei oamenii asa cum sunt, drumul tau poate fi asa cum il doresti, fie ca e numai unul din milioanele de posibilitati…” si foarte adevarat…:-)

Leave a Reply