Impresii de calatorie II

Daca tot am inceput, macar sa va relatez 2,3 episoade…

Azi cate ceva despre Lisabona. In primul rand nu este zbor de linie direct. Asta ar fi un mic impediment. Lisabona este un oras cu foarte multe taxiuri:). Apoi, multe din casele vechi au faianta pe dinafara casei, spre deosebire de romani care o prefera pe dinauntru. Trebuie sa stii un lucru clar pe care mi l-a explicat un localnic; “…dupa o zi de munca, de la ora 19 te duci si mananci, bei un vin si asculti muzica “fado”, pana pe la 23. Urmeaza viata de noapte, baruri, cluburi sau discoteci”. Este un program dedicat turistilor, tinerilor localnici si celor care nu se duc a doua zi la lucru. Sunt multe influente ale emigrantilor (brazilieni si africani cu precadere). Branza este o adevarata delicatesa pentru cei carora le place alimentul. Orasul este lipsit de ceva spectaculos daca nu luam in considerare unele “experimente arhitectonice” facute de arhitecti americani, portughezi si spanioli. Este un oras linistit, o capitala in care se poate trai civilizat.

Eu ma intrebam acum o vreme de ce vin multi fotbalisti portughezi in Romania. Cateva din motivele pe care le pun in oglinda cu ce ofera Romania ar putea fi:

– muzica fado, pe care daca o asculti mult cazi in depresie (este foarte trista) – in contrast cu manelele noastre sprintare;

– femeile din Romania sunt infinit mai frumoase decat ce poti vedea in Lisabona;

– bunul simt si o viata linistita pe care le gasesti in Lisabona, versus nesimtirea prezenta in Bucuresti.

3 Responses to “Impresii de calatorie II”

  1. Eu says:

    de multe ori ma intreb de ce te-ai mai intors….familia si prietenii…de apreciat…dar am impresia ca orice ti se pare mai frumos decat Romania….poate imi fac timp sa relatez cateva minunatii ale acestei tari. Cat despre faptul ca este populata, aici dreptatea este undeva la mijloc….

  2. Ali says:

    M-am decis cu privire la viitoarea vacanta:-) dupa asa descriere…

  3. muculete says:

    Si eu, Ali! NU Lisabona! 😉

Leave a Reply