Impresii de calatorie I

Daca nu stiati, va spun acum; una din pasiunile mele este interculturalitatea. Ca si subiect in general, in particular unele ramuri ale acesteia.

Anul acesta, drumul de vacanta m-a abatut pentru scurt timp prin Ibiza. Auzisem destule povesti despre acest loc, asa ca fiind in zona, nu am ezitat sa arunc o privire.

Inca de pe vapor era clar unde mergeam; o lume nonconformista, baieti cu creasta si inele pe te miri unde, imbracati dupa ultimul racnet de tip omul cavernelor, gasti de fete la varsta pubertatii care dadeau din cap incontinu (nu stiu daca din cauza muzicii). O lume tanara, pestrita, interesanta, adunata din multe colturi ale lumii. Ajuns pe insula, aglomeratie cam ca la Mamaia in weekend… Bastinasii vand si inchiriaza tot ce au, se vede ca s-au transformat fortat in comercianti. Este o atmosfera relaxata, in care iahturile luxoase si magazinele cu preturi piparate contrasteaza cu mirosul de urina si stomacuri golite pe la unele colturi de starzi. Ziua nu reuseste sa acopere zumzetul si chefurile noptii. Pe plaja, tinerii in marea majoritate, stau intinsi la soare care pe unde apuca, dormind in diverse pozitii, dupa o noapte obositoare. Este pace si liniste, se cauta parteneri(e) pentru noaptea care va incepe. Lumea este deschisa si zambeste obosita, localnicii pentru bani, turistii pentru ca se simt bine. In aer pluteste din cand in cand un miros slab de “iarba” venind de la grupurile de tineri prabusiti pe nisip. Aceasta este atmosfera de zi, care precede cheful generalizat de noapte.

Este un loc deosebit, este un ghiveci de tineret care se distreaza cu sau fara limite, o multitudine de DJ renumiti, atmosfera are ceva din vechea Vama Veche pe alocuri. Daca va simtiti tanar si pasionat de discoteci merita sa mergeti, dar daca nu sunteti tolerant sau credeti ca tineretul este “depravat” si “nesimtit”, este mai inteligent sa ocoliti Ibiza.

Dar daca mergeti, sa nu ocoliti orasul vechi. Eu nu am auzit mai nimic despre acest loc inainte sa merg, si marturisesc ca a fost partea cea mai frumoasa, este un loc cu totul aparte.

Pe langa invazia de soparle inofensive de pe insula…

Leave a Reply