Sus-Jos

O sa ii dzamagesc pe cei care se asteapta sa vorbesc despre alegeri. Voi spune doar ca “a iesit asa cum trebuie”. Priviti in intreaga tara si imaginea o sa fie si mai completa. Punct.

Voi raspunde azi catorva dintre voi care au intrebat de ce este dedicat acest site “celor care au avut cel putin o infrangere in viata”. Iata in randurile urmatoare…

Cand obtin o victorie si ma aflu sus de tot, ma gandesc inevitabil ca din acest moment drumul nu mai poate sa duca decat in jos, unde ma va astepta un punct minim. El nu-mi va aduce glorie. Majoritatea celor care astazi ma aclama, atunci ma vor defaima. Dar sunt pregatit pentru ca stiu ca daca sunt jos de tot, curand o s-o pornesc iar in sus. Aceasta alternanta a vetii nu poate fi modificata asa ca m-am obisnuit sa fac casa buna cu ea. Astept victoria si infrangerea cu aceeasi relaxare. Asta ma fereste, pe de o parte, sa devin ingamfat. Pe de alta parte, ma impiedica sa disper in urma unei infrangeri.

Desigur, imi doresc victoria si lupt pentru aceasta, insa trebuie sa stiu sa traiesc in armonie atat cu succesele cat si cu infrangerile.

A, si ar mai fi ceva; tu, cel ce citesti, sa stii ca pana nu candidezi la o functie politica, pana nu te expui si nu treci printr-o campanie electorala din postura de candidat in fruntea listei, poti sa iti imaginezi ca stii multe despre politica si politicieni, ca ai numai idei bune si ca deciziile tale sunt juste in acest domeniu.

Ai vazut vreodata cum arbitreaza sau/si comenteaza cineva o finala la fotbal fara sa fi practicat acest sport in viata lui?…

2 Responses to “Sus-Jos”

 1. Eu says:

  Bine ai revenit! 🙂 Oare cat trebuia sa mai asteptam?

 2. Alex says:

  Ok, recunosc ca n-am avut si nu cred ca o sa am vreodata de-a face cu politica mai mult decat din postura de alegator… Intentia mea nu era sa va reprosez dumneavoastra ceva, domnule Lungu. Imi pusesem niste intrebari pe care, probabil, mai multi dintre cititorii acestui site si le pun.
  In primul rand, discursul dumneavoastra si modul in care presedintele partidului din care faceti parte se poarta de cele mai multe ori, sunt intr-o evidenta opozitie. Am spus ca sunteti in “subordinea” dumnealui, deoarece se cam stie ca daca domnia sa este deasupra unora din punct de vedere ierarhic, atunci acei oameni sunt tratati cam “de sus” si de obicei cam executa ordinele “razboinicului luminii”. Asta e parerea mea din ce am vazut pe la TV. Repet, este doar o parere, poate ca lucrurile stau altfel si in interiorul sistemului dumneavoastra nu exista “valize a la Cluj”…
  In al 2-lea rand, am intalnit cativa oameni care desi sunt foarte buni teoreticieni, cu practica stau mai prost. Sau mai sunt unii oameni care sunt buni teoreticieni si ar putea fi buni si la partea practica numai ca nu dispun de instrumentele de care au nevoie sau de o buna echipa care sa-i sustina si sa-i ajute…
  Poate faptul ca politicienii de dupa revolutie au tot vorbit mult si frumos dar in schimb nu prea s-au intamplat multe din cele ce au spus, ma fac sa fiu in pic sceptic in privinta aparitiei vreunui miracol infaptuit de un singur om.

Leave a Reply