Mamaia si tataia

Zilele trecute am fost in trecere pe litoralul romanesc. Nu va spun nici cum a fost vremea si nici ce am mancat, si cu atat mai putin ce am facut. Vreau insa sa va spun ca am platit taxa (se numeste taxa lu’ Mazare) la bariera la intrare in Mamaia. Lasand la o parte ca femeile de la ghisee se gandesc de vreo 2-3 ori daca sa iti dea chitanta, exact cat sa inceapa sa claxoneze cei din spate, vreau sa vorbesc putin despre ideea in sine.

Nu am pretentia ca am fost in foarte multe locuri desi am colindat putin in aceasta lume. Stupizenie mai mare decat aceasta taxa de bariera, marturisesc ca nu am prea vazut. M-am intrebat de ce nu este taxa si in Neptun, Costinesti, 1 Mai, etc..? Pai stati sa vedem ca am inteles ca acum Mazare are de partea sa si Consiliul Judetean asa ca nu e departe nici clipa cu bariera la nudisti la 1 Mai.

Statiuni turistice exclusiviste si bine cotate din lume nu au asa ceva. Pot sa isi rezerve dreptul de a-si selecta clientii dar nu le pot baga pumnul in gura sa plateasca taxa ca se duc acolo sa vada marea sau sa isi salute un prieten. Am aflat de curand ca totusi s-a sesizat cineva asupra acestui aspect. Vezi http://www.adevarul.ro/articole/taxa-mazare-atacata-la-comisia-europeana/356478 Daca va persista aceasta taxa propun si eu ca toate masinile inmatriculate in Constanta sa plateasca taxa de “simpatie cu Mamaia si Tataia” la intrarea in orice localitate din Romania.

P.S. In cazul in care nu ai ajuns la Mamaia sa stii ca nu ai pierdut chiar nimic…

One Response to “Mamaia si tataia”

 1. Sorin BASCA says:

  Salut Dorian,

  De acord cu faptul ca acea taxa este una sacaitoare. Si pe mine ma enerveaza ca stau la bariera aia pana cand mi se elibereaza sau nu tichetul.

  Totusi, vad ca la Mamaia, fata de alte statiuni de pe litoralul nostru, se largeste drumul, se fac locuri de parcare si se planteaza flori. Deci ,se intampla ceva cu banii aia. Eu cred ca problema romanilor nu este “de ce platim?” ci mai degraba “ce se intampla cu banii platiti?”.
  Eu unul prefer sa platesc niste bani pe care sa-i vad intorsi in comunitate (o taxa locala – cum este si taxa de bariera)decat sa se scurga aiurea la bugetul centralizat.

  Oricum, la fel ca si la Brasov, in Constanta chiar se vede o schimbare in bine de cand a venit Mazare. Se pare ca initiativa locala e mult mai buna decat sa asteptam alocarea de fonduri de la bugetul central.

Leave a Reply