De ce sa ma expun

Este normal ca atunci cand te expui sa iti pui unele probleme. Lumii ii va placea? Te vor accepta? Te vor vedea la fel? Iti vor intoarce spatele? Este acceptabil sa pierzi? Vrei sa demonstrezi ceva? Daca castigi? Si lista poate continua..

Eu spun asa: daca esti autentic, trebuie sa nu iti fie teama. Am vazut ca tot ce ascunzi creste; cand ascuzi ceva se intampla exact pe dos.  Daca expui ceva pozitiv trebuie sa fii atent sa alimentezi acel lucru asemeni unei plante. Ai nevoie de vant, soare, ploaie, trebuie sa participe intreaga natura. Daca intrerupi acest proces, incepe inevitabil procesul de slabire. Oamenii isi infometeaza realitatea si isi ingrasa irealitatea.

Irealitatea se hraneste cu minciuni si atunci trebuie sa nascocesti tot timpul altele din ce in ce mai mari. Prin urmare daca te expui, ce e neadevarat va muri, e menit sa moara pentru ca el nu poate exista pe fata. Poate exista numai in intuneric. Desigur, sunt unii si unele idei care vor sa mentina intunericul. Au tot interesul sa fie asa pentru ca aceea este lumea lor de progres. Din pacate aceasta lume este inca puternica si influenta in societatea noastra.

Faceti o analogie cu mersul la psihanalist si o sa vedeti ca am dreptate. Sau nu.

Vreau insa sa va spun un lucru cert. Expunandu-te incepi sa devii individ. Personalitatea dispare si apare individualitatea. Personalitatea este o sofisticare sociala, un lustru social. Individualitatea este cruda, salbatica si extraordinar de puternica.

Este altceva. Esti tu.

2 Responses to “De ce sa ma expun”

  1. EVORA says:

    Am vazut cate ceva din personalitatea ta si marturisesc ca ai multe +++. Sunt foarte curioasa de individualitate. Ce zici?

  2. didi says:

    Nu este totdeauna placut cand te expui sau cand esti fortat de imprejurari sa te expui, dar asa cum ai remarcat, expunandu-te iti iese la iveala “individualitatea”.
    Nu exista metoda mai buna de a afla cine esti de fapt, care-ti sunt convingerile si valorile, decat sa te confrunti cu o majoritate care te contrazice intr-un fel sau altul, si in acelasi timp, sa vrei sa-ti sustii parerile personale. Majoritatea va incerca sa te influenteze, sa te faca sa zici ca albu-i negru daca asa zic toti; majoritatea va stii sa te faca sa abandonezi acele idei care nu sunt importnte pentru tine… Intr-o asemenea situatie vei vedea care sunt ideile la care tii mortis, chiar daca o lume intreaga te contrazice, pentru ca le consideri importante, valoroase, sunt parte in tine.

Leave a Reply