Raiul si Iadul in campanie

A inceput campania, asa ca haideti sa ne amuzam putin. Personajul principal, este ca de obicei, Gigel.

Dupa o viata tumultoasa, Gigel moare, si pentru ca a avut un comportament exemplar in viata ii este dat sa aleaga unde vrea sa ajunga, in Rai sau in Iad. I se spune: “Gigel, ai la dispozitie 30 de zile sa te plimbi in Iad si in Rai, sa vezi cum este, sa vorbesti cu oamenii de acolo, sa te informezi. Dupa 30 de zile vii si votezi unde vei merge, in Iad sau in Rai. Atentie, pentru ca ai voie sa votezi o singura data” 

Gigel este putin incurcat pentru ca auzise el ca in Rai este minunat iar de Iad fuge lumea in general, mai ales cei care au de ales. Oricum, in 30 de zile se va convinge el ce si cum este.

Viziteaza Raiul prima data si vede acolo oameni muncind, cladind o comunitate, construind o biserica, ajutandu-se unii pe altii. Vede cum oamenii infrunta arsita soarelui si furtunile puternice, cum planteaza copaci si iarba, cum dorm obositi si linistiti la umbra.

Viziteaza si Iadul si vede parcuri infinite cu oameni care dansau, care mancau mici si beau bere, cu panouri colorate care anuntau vacante gratuite, cu masini luxoase din care se dadeau jos femei cu picioare interminabile. Muzica, culoare, jacuzzi, distractie si bogatie.

Dupa 30 de zile Gigel nici macar nu se mai gandeste si spune clar si raspicat: “Votez sa merg in Iad. Nici nu incape in discutie. E marfa acolo”

Pleaca Gigel in Iad si cand deschide usa, vede un camp parjolit si plin de fum, oameni jerpeliti sapand in gunoaie dupa mancare, mizerie si intuneric. Ramane impietrit si se uita daca a nimerit bine pe acea usa. Vazandu-i nedumerirea, portarul Iadului ii spune: “Bine ai venit in Iad Gigel, in urma cu 30 de zile cand ai ajuns, eram campanie, acum ai votat deja”…

Leave a Reply