Primavara vine o data la 4 ani

De cateva zile suntem agresati vizual si auditiv de “pomenile electorale”. Partidul X si Y a dat mici, bere, miei,  inghetata pe bat, etc. Am privit si eu putin la spectacolul european de tip romanesc. Am vazut si auzit motivatiile partidelor, cum ca e o sarbatoare a oamenilor muncii (pentru ca a fost de  1Mai), ca este pentru cei din partid, ca este o bucurie a primaverii si alte ineptii, pe care le respect de altfel, pentru ca sunt parerile dansilor… Ma intrebam retoric, daca tot faceti asa ceva in numele bucuriei si a primaverii, de ce nu o faceti anual, sau mai bine spus de cateva ori pe an, ca motive ar fi destule. Sau la noi primavara vine o data la 4 ani?

Adevarul este ca atata vreme cat saracia este la cote ridicate, cat mentalitatea de a primi “pe gratis” ceva este adanc inradacinata, nu putem sa-i blamam pe cei ce se inghesuie la pomana electoarala. Cei care ofera insa aceste spectacole ieftine ca imagine si scumpe pentru buzunarele noastre (sa nu credeti ca banii sunt din buzunarele lor), in numele bucuriei, a primaverii, sau a ce vreti voi, sunt nu numai de condamnat dar si de toata jena.

Vrem democratie, ne raportam la valori Europene, dorim sa vina lumea la vot dar incercam sa facem toate astea cu unul, doi, trei mici si o bere, eventual o inghetata pe bat.

Domnilor care faceti asa ceva, incercati macar sa cititi cate ceva si sa mai scoateti nasul in exterior la alte campanii civilizate, mai deschideti ochii si evetual numai o ureche (ca sa nu va iasa pe cealalta). Pentru o societate civilizata trebuie lucrat la bunastarea populatiei si la mentalitatea acesteia, nu la acele 4 ore in care se digera micul si berea pe care contati voi ca o sa va “voteze prostii” (cuvintele apartin unui membru de vaza al unui “mare” partid politic).

Sper din tot sufletul ca “acei prosti” sa manance pomenile voastre si sa va arate ca nu este chiar asa cum credeti voi, ca romanii nu au ajuns atat de ieftini pentru a fi cumparati cu doi mici si o bere.

Pentru ca daca este asa.. ei bine, inseamna ca primavara vine in Romania o data la 4 ani…  

2 Responses to “Primavara vine o data la 4 ani”

  1. Laura G says:

    Nu pot sa cred ca in anul 2008, pentru romanul – bizonul mediu – mai pot sa insemne ceva, pomenile electorale de care vorbesti tu. Iar pentru domnii care ofera aceste spectacole ieftine: Sunteti penibili!
    Traiesc cu speranta ca vom ajunge candva sa nu ne mai autointitulam “mioritici”.

  2. Laura G says:

    Multa bafta, Dorian!

Leave a Reply