Preotul, calul si credinta

Se povesteste ca intr-un loc retras traia un preot inzestrat cu mult har. Oameni din toate colturile tarii veneau sa il asculte si sa-si spuna problemele lor.

Gigel se incumeta si el, incaleca pe calul sau pursange si dupa 2 zile ajunse obosit la locul cu pricina. Il asculta cu credinta pe preot, se ruga cu ravna, discuta cu preotul pana se insera si apoi decise sa plece catre casa. De abia iesise pe usa cand se intoarse vijelios si spuse cu voce tremuranda: “Bunule preot, eu am venit aici calare pe calul meu pretios. Te-am ascultat pe tine, preotul lui Dumnezeu, m-am rugat cu ravna, am stat supus si am dat crezare fiecarui cuvant al tau. Acum, Dumnezeule, mi-a disparut calul, eu cum ma mai intorc acasa, calul acela valora o avere! Aceasta este recompensa pentru credinta mea? Acestea sunt multumirile pentru rugaciunile mele?” 

Preotul asculta linistit cuvintele disperate ale lui Gigel si surase impaciuitor spunandu-i:

“Crede in Dumnezeu si leaga-ti bine calul…”

One Response to “Preotul, calul si credinta”

  1. Eu says:

    “Întregul trecut al omenirii a pus un foarte mare preţ pe sărăcie, pe care a echivalat-o cu spiritualitatea, ceea ce este cu totul lipsit de sens. Spiritualitatea este singura bogăţie care i se poate întâmpla unui om. Ea conţine toate celelalte bogăţii. Ea nu este împotriva nici unei alte bogăţii; ea este, pur şi simplu, împotriva oricărui fel de sărăcie. Pe de-o parte, oamenii respectă sărăcia, iar pe de altă parte, vă îndeamnă: “Ajutaţi-i pe cei săraci!” Ciudat! Dacă sărăcia este atât de spirituală, atunci cel mai spiritual lucru este acela de a transforma un om bogat în unul sărac. Ajutaţi-i pe bogaţi să devină săraci, astfel încât să fie spirituali. De ce să-i ajutăm pe săraci? Vreţi să le distrugem spiritualitatea? A trăi în abundenţă este singurul lucru spiritual care există. “

Leave a Reply