Povestire de duminica

Suntem in anul 2018. Dupa mai bine de 50 de ani de studii, apare pe piata sapca “Read M”. In momentul in care iti pui sapca pe cap poti sa citesti gandurile unei persoane care sa fie la maxim 15m de tine.

Gigel este atat de entuziasmat de aceasta noua descoperire incat isi da toate economiile de o viata si se intoarce victorios cu sapca de la magazin. De mai bine de 3 ani se indragostise de o fata pe care o vede zilnic in autobuz. In fiecare dimineata cand merge la servici, Gigel o vede pe fata cale de 5 statii. El coboara la a 7-a apoi, in fiecare dimineata cu gandul la ea… Se indragostise atat de tare incat nu are puterea de a o aborda, de a ii spune nici macar 2 cuvinte. Dar acum, cu Read M, va fi a lui.. nu mai este nici o indoiala…

A doua zi, dotat cu sapca pe cap, prinzand curaj, se posteaza relativ aproape de fata care era deja in autobuz. “Hmm.. ce figura mai e si tipul asta” aude Gigel gandurile fetei. “De mai bine de 3 ani mergem impreuna si ma tot inghite cu privirea, dar parca nu ar fi barbat, nu are nici curaj sa imi spuna buna dimineata”. Brusc, Gigel se trezeste spunandu-i “Buna dimineata”, inainte sa apuce sa judece. “Haaa, uita ca are gura” gandeste fata. “Asa mai merge, poate facem si cunostinta”. Gigel reactioneaza instant: “Ma numesc Gigel, pot sa stiu cum va numiti?” “Violeta ma cheama, incantata de cunostinta” raspunde fata. “Si uite ca e chiar un barbat atragator, pare manierat si inteligent, de ce o fi tacut 3 ani? Poate capata curaj si cobora dupa mine la statia a 5-a ca sa putem vorbi fara atata lume in jur” aude Gigel gandurile Violetei. Gigel coboara dupa Violeta la a 5-a statie si fericit, ii spune: “Am coborat si o sa astept alt autobuz, vroiam sa fim putin singuri sa stam de vorba cateva minute.” “Heiiii, parca imi citeste gandurile” judeca Violeta. “Eu sunt indragostita de el de aproape 3 ani si acum face exact ce gandesc eu…Este barbatul ideal! Din pacate nu am prea mult timp, dar ce mai, ar fi senzational sa ma traga catre el si sa ma sarute prelung, fara alte vorbe. Ar fi un inceput cum am visat toata viata”. Gigel se executa imediat si o saruta pe Violeta pasional, fara a spune nimic.

In secundele urmatoare se trezeste palmuit cu violenta de o Violeta ce avea roseata pronuntata in obraji. “Nesimtitule si golanule, cum iti permiti sa faci asa ceva? Ne-am cunoscut in urma cu 3 minute si acum crezi ca ti se cuvine totul? Tu crezi ca asa merge, asa se procedeaza? Eu sunt o femeie manierata, cu pretentii si cariera” spune Violeta si se intoarce nervoasa fugind catre locul de munca.

 Gigel ramane stupefiat si apuca sa mai auda ultimele ganduri ale Violetei: “Ce proasta sunt, ce s-a intamplat cu mine, asta este barbatul perfect, a facut tot ce mi-am imaginat, gandeste exact ca mine, iar eu am fugit de el. Ahhh, am ruinat tot visul meu!”

Leave a Reply