Panza de paianjen

In locuri mai intunecate, prin colturi si cotloane, depinzand de conditiile exterioare si de vremuri, de vreme, se formeaza panza de paianjen. Desigur ca nu se formeaza de la sine, exista un paianjen care o tese.

Gigel, (pentru ca cine altul) trecea pasiv pe langa o panza de paianjen si vazand-o, se opri pentru cateva momente. Atinse usor panza de paianjen cu degetul mic. Panza tesuta atent de amenintatorul sau locatar, incepu sa temure, sa vibreze vizibil. Daca in locul degeului mic al lui Gigel ar fi fost o insecta nevinovata, o gaza minuscula si nevinovata, ar fi fost prinsa ireversibil in acea capcana. Cat timp panza a vibrat vizibil, paianjenul a stat cuminte, cu atentia incordata la maxim. Pe masura ce vibratiile au incetinit, Gigel a vazut ca proprietarul isi pipaia firele pentru a detecta semnalele de zbatere. Degetul lui Gigel, fie si cel mic, era o imixtiune fara precedent in acest univers. Paianjenul era limitat la ideile sale de paianjen; universul sau era un univers de paianjen. Tot ce se afla dincolo de acest univers este irational, neesential, in cel mai rau caz materie prima de consum pentru paianjen.

Gigel abandona sa mai priveasca spectacolul, si isi continua drumul. Realizase ca pentru lumea paianjenului si a retelei sale, Gigel nu exista.

3 Responses to “Panza de paianjen”

 1. ciuchy says:

  cum se face ca un om inteligent candideaza pentru PNG?

 2. Anda says:

  Nu ma pot abtine sa nu comentez din nou:) Extraordinara povestea asta cu paianjenul. Si a ajuns sa imi placa numele de Gigel, ca pana acum il dispretuiam!!!
  O sa fie si un program la TV (electoral pt ca am vazut ca virgula candidati) in care apareti? Sa aveti o zi buna!!!

 3. SIMONA says:

  Felicitari pentru site si pentru capacitatea de introspectie!

Leave a Reply