O lingurita cu lapte praf

Lui Gigel ii place laptele praf atat de mult incat toata ziua numai asa ceva vrea sa manance. Atunci cand nu i se da lapte praf incepe si striga cat il tin plamanii. Mama lui Gigel, nestiind ce sa mai faca, merge la Domnul M care este un om care se pricepe la toate. Mister M apare la TV si in toate ziarele si vorbeste despre economie, stie ce nevoi au si tinerii si batranii, cand vine furtuna, ce trebuie sa invatam la scoala, stie cand se insamanteaza ogorul, cat lapte trebuie sa dea vaca si unde va opri metroul peste 5 ani. Domnul M este foarte popular si are o vorba buna pentru toata lumea, le spune la toti cum este bine si ce trebuie sa faca ca sa fie fericiti si prosperi.

Chiar si in cazul lui Gigel, mister M ii spune mamei: “Doamna, este evident ca aveti un copil foarte inteligent care sufera de sindromul post traumatic al alaptarii pe marginea drumului. Adica, el mai simte inca gustul laptelui Dvs dar deoarece traiti la tara si acolo nu au fost asfaltate soselele, el doreste sa inghita laptele cu praf. Dar sa stiti ca de vina este primarul din orasul in care locuiti, pentru ca nu a asfaltat strazile, primarul este un harparet si un neispravit…”

Mama lui Gigel asculta absenta restul pledoariei lui M si se intoarce acasa incercand sa vada daca sfaturile ce tocmai ii fusesera oferite, functioneaza. Incearca in zadar sa il hraneasca pe Gigel la marginea ulitei, in praf, rezultatul este acelasi, Gigel nu vrea nimic decat lapte praf.

Disperata, mama merge la un Specialist si ii cere sfatul. Acesta o trimite acasa si ii spune sa vina a doua zi din nou, impreuna cu Gigel. A doua zi, Specialistul se pune deoparte cu Gigel si ii explica frumos, pe indelete, ca trebuie sa fie cumpatat, ca trebuie sa inteleaga ca acest gust dulce si sec, poate fi gasit si in alte alimente mult mai hranitoare.

Surpriza, a doua zi Gigel incepe sa manance si alte alimente iar mama, contrariata, il intreaba pe Specialist: “de ce a trebuit sa venim a doua zi pentru atata lucru, de ce nu puteati sa ii explicati in prima zi acelasi lucru?”

“Vezi tu, spuse specialistul, ieri nu i-as fi putut spune convingator lui Gigel ceea ce i-am spus azi, pentru ca ieri seara, eu insumi am gustat jumatate din cutia cu lapte praf”…

Numai de bine!

One Response to “O lingurita cu lapte praf”

  1. Smiley says:

    Bey, mie imi place sa fiu vesel da’ treaba asta cu laptele praf ma facu praf.
    Esti tare bey, eu unu te votez cu 2 maini.

Leave a Reply