O discutie pe terasa

Zilele trecute il asteptam pe puiu’ (prajit la gratar cu garnitura de orez). Eram pe o terasa din Brasov si urmaream expresiile oamenilor ce treceau prin acea zona. Fara intentie, pentru ca interlocutorii vorbeau destul de tare, mi-a atras atentia un grup de oameni format din 4 persoane situate la o masa vecina. 3 proveneau din Germania (mama, tatal si fiica) si un tanar (inginer din cate spunea el) din Brasov. 

Intr-o engleza completata de gesturi largi,  tanarul le povestea turistilor germani cat de saraci suntem si ca oamenii din Brasov isi cumpara de la supermarket cate un sul de hartie igienica, pentru ca nu au bani sa achizitioneze un bax. Ba mai mult, spunea el, “la tara” oamenii folosesc ziare in loc de hartie igienica. Turistii erau putin consternati la inceput, apoi au inceput sa rada. Vazand ca este amuzant, tanarul brasovean a continuat sa spuna ca tot la tara oamenii folosesc frunze atunci cand nu au ziare. Au urmat hohote de ras din partea turistilor. Tanarul se simtea vadit bine, era in centrul atentiei. Discutia a mai continuat in acelasi stil, apoi strainii au platit si consumatia lui si-au plecat foarte bine dispusi.

Puiu’ a fost delicios insa mie mi-a ramas un gust amar. Mandria de a fi roman este o notiune pe cale de disparitie.

2 Responses to “O discutie pe terasa”

  1. MICU Adi says:

    Tare campanie ai mai facut. Este pentru prima data cand imi place o campanie politica in orasul asta. Si coloana aia care am vazut-o in oras e super idee. Chiar se vede alta atitudine.

  2. Nevermind says:

    Asa si este. Suntem din pacate o natiune jalnica cu politicieni si mai jalnici, pe care ii meritam. Solutia? Boicotarea votului… succese!

Leave a Reply