Gigeii prezentului

De cate ori ati auzit “Tinerii sunt viitorul”?. Este un cliseu, cel putin asa consider eu, sunteti liberi sa ma contraziceti. Conceptia mea cu privire la acest subiect este putin altfel. Eu spun ca tinerii sunt prezentul si viitorul. Pai uitati-va cati tineri muncesc incepand de pe bancile liceului. Cati au idei geniale, cati canta, cati impart afise sau se implica in viata publica. Asta pe langa faptul ca frecventeaza o scoala, fie ca o fac cu tragere de inima sau nu. Senzatia mea, si cred ca nu numai a mea, este ca tinerii au fost si inca mai sunt considerati o masa de manevra in anumite momente. Energia si dinamismul, frumusetea, timpul lor liber sunt speculate de anumite cercuri de interese la anumite momente. Desigur, este si un mod de a invata, de a te forma. Cu ce pret oare si cu ce rezultate?

Pentru ca este inceput de weekend o sa il pun pe Gigel intr-o postura care sa transmita ceva unora…

Gigel este un tanar sarman care intra intr-o frizerie unde frizerul tocmai il tunde pe Domnul X. Vazandu-l pe Gigel, frizerul ii sopteste Domnului X: “Asta este cel mai prost tanar din lume. O sa iti dovedesc asta” Frizerul pune pe masa 2 monezi de 2 euro in dreapta si o hartie de 5 euro in stanga. “Ce parte alegi Gigel, intreaba frizerul?” Gigel ia cele 2 monezi de 2 euro si pleaca.

“Ti-am spus eu? Ai vazut ce prost este? ii spuse frizerul Domnului X. Tanarul asta niciodata nu o sa invete. ” Domnul X paraseste frizeria si din intamplare il vede pe Gigel iesind dintr-un magazin alaturat. “Hei, tinere, pot sa iti pun si eu o intrebare”? spuse Domul X. “Desigur” raspunde Gigel. “Spune-mi si mie, de ce ai luat monezile ce insumau 4 euro in loc de hartia de 5 euro?

“Pai vedeti dumneavoastra, daca luam hartia de 5 euro jocul se termina.”

Leave a Reply