Civilizatia afiselor

La inceputul campaniei electorale observam amuzat cum toate panourile destinate afiselor de profil, isi schimbau culorile cel putin o data la cateva ore. Veneau “unii” si lipeau peste tot. “Altii”, cu si mai mult aplomb, lipeau afisele lor peste celelalte, acoperindu-le in totalitate. Si tot asa… au tinut-o ei vreo cateva zile. Probabil ca doreau sa isi arate devotamentul fata de partid, sau poate ca aveau multe afise in dotare.

De vreo 2 zile s-a schimbat “jocul”. Se pot vedea cat de cat ordonat, cateva afise de aceeasi culoare, care stau lipite pe cate un panou. Alaturi, altele de alta culoare si tot asa. Mai e cate un model care strica designul dar in general poti vedea oferta politica completa. Macar la nivel de afise.

Sa fi obosit cei care lipeau afise? Sau sa fi ramas fara materie prima? Eu nu prea cred. Banuiesc ca si-au dat seama ca este mult mai usor in civilizatie. Este mai bine sa muncesti mai putin dar sa respecti munca ta si a altuia. Nu mai faci risipa de aracet, afise, bani, benzina, energie. Nu mai bati strazile atat de mult ca sa il acoperi pe celalalt. Ii respecti locul lui langa tine si atunci si celalalt va face acelasi lucru.

Uneori chiar si lipitul unor afise te poate conduce catre civilizatie.

P.S. Sa vedem cum o sa fie in ultimele zile de campanie…

2 Responses to “Civilizatia afiselor”

  1. Alex says:

    O masina cu portbagajul ridicat in care se afla 2 ditamai boxele din care unul tipa cat il tin puterile: “LA, LA, LA, NOUA GENERATIE” este un mod civilizat de a va transmite mesajul? Nu stiu, intreb si eu… Poate retoric.

  2. MAO says:

    Eu sincer sa fiu eu, si cred ca sunt multi ca mine, m-am cam saturat de campaniile electorale de-a lungul anilor. M-am saturat sa ne trateze toti ca pe niste prosti si sa ne dea mura-n gura patratelul si stampila cu VOTAT peste un mare panou cu un candidat sau altul, sa ne traga de maneca si sa ne promita marea cu sarea in luna de campanie si apoi sa nici nu mai auzi de ei, m-am saturat sa aud aceleasi lucruri…
    Nu stiu prea multe despre partidul din care faci parte si nici nu ma intereseaza.. caci nici despre celelalte nu stim mare lucru sa fim seriosi… nu stiu nici despre masinile cu “LA LA LA ” de care vorbeste Alex, insa mi-ati atras atentia cu cateva mesaje interesante din campania voastra. M-am surprins cautand panourile voastre… si sa mi se descreteasca fruntea cand le vad..
    FELICITARI ! In sfarsit nu mai mi-e “greata” in totalitate de aceasta campanie..

Leave a Reply