2 sporturi diferite

Priveam aseara (pana prin minutul 87, pentru ca atunci a survenit o pana de curent in cartier:D) meciul de fotbal dintre Dinamo si Steaua. Nu vreau sa fac comentarii cu privire la meci. A fost unul de Liga I din Romania si atat, numic mai mult. Altceva mi-a atras atentia; Incercam o comparatie cu un alt meci dintre Liverpool si Arsenal. Nu vorbim aici de valoarea echipelor, a antrenorilor, a sumelor care se invart in jurul echipelor. Vreau sa urmariti numai ceea ce este legat de atitudine. A jucatorilor si a publicului. Faceti un experiment; inregistrati 2 partide asemanatoare si priviti-le una in continuarea celeilalte. Daca aveti posibilitatea, incercati sa ajungeti la un meci al lui Liverpool. Nu exista comparatie cu ce atmosfera creeaza acei suporteri la meci. Exista respect intre jucatori si spectatori, intre jucatorii ambelor echipe, s-a creat o cultura a fotbalului la care participa copii, femei, batrani.

Priviti acum si inspre partea economica si o sa vedeti ca aceasta este strans legata de ce am spus pana acum. Pentru ca asa functioneaza un lucru bine pus la punct. Intai il gandesti, il bugetezi, il implementezi iar apoi culegi rezultatele si nu uiti sa multumesti.

Vorba unui personaj feminin care nu are nici o legatura cu fotbalul, si care urmarind cateva minute din meciul Dinamo-Steaua spunea ; “acum cateva zile Liverpool si Arsenal jucau fotbal si ei dar parca fata de ce vad astazi sunt 2 sporturi diferite”..

One Response to “2 sporturi diferite”

  1. Mircea says:

    Doni,
    Asa cum cred ca am vazut toti,diferenta este uriasa in ceea ce priveste valoarea fotbalului englez in raport cu cel romanesc( din toate punctele de vedere).La noi cred ca este exact invers:gandesti, in acelasi moment implementezi si tot in acelasi moment doresti sa culegi roadele…daca nu reusesti, abandonezi pista si incerci pe alta cale.Bineinteles ca sunt si alte motive care nu tin strict de fenomenul sportiv(atitudine, respect,determinare) dar care sunt extrem de necesare si care stau la baza formarii unei echipe competitive si nu numai.
    Ca un impatimit si practicant al acestui fenomen sportiv, stii si tu, la fel de bine ca si mine, ca o sa mai treaca mult timp pana cand vom ajunge la un nivel in care sa putem incepe, cat de cat, sa ne comparam cu aceste tari in care sportul este privit ca si un mod de viata de familie si la care absolut toata lumea este implicata…
    Mircea

Leave a Reply